Cum ar fi dac-ar fi

Posted: March 16th, 2008 | Author: | Filed under: If only, La naiba! | 4 Comments »

Nu mă mai înţeleg bine cu anumite cuvinte. Sau fraze. Nu ştiu ce se întâmplă. Cred că am stat prea mult printre oameni indecişi şi s-a transmis.

Dar să nu exagerăm, -ez, -eze. N-am stat printre oameni indecişi decât cât trebuia – şi parcă mai trebuie – şi ştiu prea bine unde mai am de lucrat. Numai că e cam strâmbă duminica asta. Cele 25 de ore acasă au fost fie prea mult, fie prea puţin. În tren, în ora aia amărâtă pe care o fac de aici până acasă şi invers, jumate din drum mi-a venit să plâng. Dar rău de tot, de parcă nimic nu era bine, totul era strâmb şi urât şi la mine-n rucsac, de parcă trebuia să renunţ, să iau de la cap, să dracu mai ştie. Mi-a venit să-mi iau puţn câmpii la bătut cu tesla cum n-am mai făcut-o demult. Şi jumatea cealaltă de drum mi-a venit să zâmbesc. Pentru că, dacă mai am jumătăţi de oră de stare de nestare ca aia, de tot felul de gânduri şi imbecilităţi, înseamnă că nu m-am alterat chiar aşa de rău.

Ar fi trebuit să stau mai mult acasă. Chiar dacă statul meu acasă nu era cum mi-l croisem eu în minte. Poate era bine şi altfel. Şi ar fi trebuit să fac chestii pe care nu le-am făut. Sunt un copil bun în majoritatea timpului şi defazat în restul timpului.

Dar cum nu şi nu fac tot nu şi un om încăpăţânat va persista să fie aşa chiar şi duminica, când renunţarea e cea mai frumoasă chestie, stau acum aici şi mă gândesc la cum ar fi dac-ar fi. A debutat de la o prostie starea asta, mă gândeam cum ar fi să fac eu un gest ciudat pentru unii faţă de cineva care m-ar călca cu tramvaiul dacă ar putea, de trei ori pe zi. Ştiţi, scenaritele alea din cap. Mie, cum-necum, îmi iese sitcom şi râd mereu.

E bine. Dacă râd la filmele din capul meu, fac economie la electricitate.

Băi, dacă mă întreabă cineva cum mi-e azi, zău că nu ştiu ce să spun. Sunt 50 la sută şanse pentru orice.


4 Comments on “Cum ar fi dac-ar fi”

 1. 1 Horhe el Taran said at 5:07 pm on March 17th, 2008:

  E bine, Silvio. Azi mai pleci la Sibiu?

 2. 2 Sunkissed said at 5:32 pm on March 17th, 2008:

  plec, da’ nu zic la nimeni.
  damn.

 3. 3 morbo said at 1:16 am on March 18th, 2008:

  vino. avem multe conifere si mesteceni.

 4. 4 Sunkissed said at 2:09 am on March 18th, 2008:

  :)
  vin.


Leave a Reply