Am fost in excursie

Posted: April 7th, 2008 | Author: | Filed under: Despre natura lucrurilor | 4 Comments »

In niste locuri foarte frumoase. La mine acasa adica, in cele doua locuri in care am crescut si in cele doua locuri pe care am ales sa le vad cu ochi de turist.

In Pitesti nu mai fusesem din iarna. Asa ca de summit m-am inarmat cu bagaj mult mult (datorat faptului ca ma voi muta si deci trebuie sa eliberez din multele lucruri care s-au strans aici in aproape 4 ani), cu aparatul foto si chef de parc. Am ajuns in Expo parc, langa casa mea, un parc mic, mic de tot, dar cochet. Acolo chiuleam cu Andreea de la gimnastica, acolo ma plimbam cu tampitii de colegi de generala, acolo m-am sarutat eu prima data, sub o salcie care acum nu mai exista pentru ca statea in calea unui pod ce se voia musai construit, acolo ma plimbam cand veneam de la liceu si voiam sa uit de ganduri, acolo imi taram prietenul care n-avea niciun chef de natura si pasarele si lac, acolo am ajuns asta vara la 2 cand toate barurile din Pitesti s-au inchis si noi nu aveam chef sa ne inchidem. Am constatat ca parcul chiar s-a cochetit, au aparut bancute frumoase, plante noi, locul de joaca e si mai frumos, poduletul ala este minunat. E un parc de pitici, mic-mic de tot si vesel. Regasesc acolo tot ce-am crezut c-am lasat definitiv.

Si mi-am luat rucsacul si am plecat iar in calatorie. In propria mea gradina. M-am plimbat printre pomii proaspat plantati, am ras la soare, m-am mirat cum de unele lucruri raman la fel, indiferent cat timp trece si cate trec peste tine. Mereu o sa latre un caine, mereu vecinii de langa vor fi neobositit, mereu gradina noastra va fi, cum-necum, la fel de infloritoare, mereu coacazele care mie nu-mi plac deloc vor parea ca se inmultesc, mereu ma voi simti mica atunci cand merg acolo. Si cand vad pozele de-acolo, primele pe care le fac acolo, mi se pare cu atat mai verde si de poveste.

E atat de bine sa fii turist la tine acasa cateodata. numai sa te tina bateriile, atat alea de la aparat cat si alea din resorturile tale interioare.


4 Comments on “Am fost in excursie”

 1. 1 lu said at 6:04 pm on April 9th, 2008:

  cine sunt “tampitii” din generala, domnle? ha? cumva noi??? ]:)

 2. 2 Sunkissed said at 8:51 am on April 10th, 2008:

  :)) tampitii mei simpatici, da

 3. 3 Tomata cu scufita said at 11:23 pm on April 11th, 2008:

  Pozele sunt chiar foarte frumoase, si parcul de asemnea. In Timisoara nu vezi asa ceva din pacate, toate parcurile sunt lasat in plata Domnului si avem destule, insa nu-i pasa nimanui de ele. :( Nu de alta, dar as face si eu pe turistul in orasul meu.

 4. 4 Sunkissed said at 3:41 am on April 12th, 2008:

  si eu sincer am fost surprinsa de faptul ca s-au ocupat de parculetul ala micut. dar ce-i drept, noi chiar n-avem asa de multe parcuri. e pacat, ca uneori tare bine prinde la inima un parc cochet :)


Leave a Reply