Nu ma judeci, nu te judec

Posted: June 16th, 2008 | Author: | Filed under: Despre natura lucrurilor | No Comments »

In realitate, chestia asta e o porcarie. Pentru ca toata lumea judeca pe toata lumea, toata lumea o face, fie ca stie sau nu de ce, fie ca are un motiv justificat sau nu. Si pana la urma, cum determini daca un motiv este justificat daca nu facand apel la subiectivul din oameni?

Evident ca judecam si punem etichete. Cel mai rau insa e cand punem etichete dupa ce am vazut totul unidimensional si am considerat ca suntem atotstiutori. Totusi, mai rau decat asta e cand reusim sa vedem toate suprafetele si adancimile unui om sau unui fapt si ne prefacem ca n-am vazut decat atat cat am vrut.

Si daca tot suntem ipocriti si facem ne-facutul, de ce naiba insistam sa ne croim viata altfel decat am face acet lucru dupa mintea noastra? De ce spunem “da” cand e “nu”, de ce spunem “n-am nimic impotriva” cand avem, de ce spunem “n-o sa uit niciodata” cand uitam, de ce ne dam mai rotunzi decat o minge de fotbal si mai catolici decat papa? Imaginea noastra intr-o oglinda metaforica sa fie mai importanta decat pacea noastra interioara? Sa fim ipocriti ne face sa dormim mai bine noaptea? Ne place sa pozam in victime pentru ca altfel nu stim sa traim?

Eu am mai redus din “eu niciodata n-o sa…”. Drastic. Si tot mai am de umblat. Din toate motivele de sus. Nu suntem perfecti. Dracu ne-ar lua daca am fi. Avem defecte, tare, animozitati, neplaceri, scarbe. Bine ar fi sa ni le asumam.Leave a Reply