Maine

Posted: July 7th, 2008 | Author: | Filed under: Eu cu mine | 4 Comments »

Maine o sa-mi beau cafeaua cu noduri si emotii. Maine o sa termin cu adevarat patru ani de facultati. Maine o sa pun punct mersului la scoala la ora 8, seminariilor, grijei pentru prezente, examenelor, copiatului cu emotii, copiatului cu tupeu, nodului in gat aferent examenelor orale restantelor, berii de dupa examene… Stiu ca e cam tarziu sa-mi dau seama abia acum ca se termina, abia acum, trecuta printr-o licenta deja si cu a doua batand nerabdatoare la usa, dar… asa-s eu, ma concentrez pe altele si fac loc depresiei dupa toate, cand eu de fapt ar treui sa ma bucur.

Si maine, deci, voi vorbi despre unificare culturala, din nou, de data asta cu noi condimente cum ar fi negocierile pentru aderare ale Turciei, programe culturale europene, Romania si politicile sale culturale.

Apoi voi astepta sa vad ce si cum face si Fely, ca ce naiba, noi facem totul impreuna, impreuna am facut facultatea asta, impreuna o terminam, nici nu ma asteptam sa fie altfel.

Apoi o sa dorm somn de voie pana seara, cand o sa merg la febletea mea din adolescenta, glam metal, par facut permanent, pour some sugar on me, Def Leppard. Ceea ce abia astept, desi am emotii ca acest concert vine cam tarzior un pic. Dar stiu c-o sa ma bucur asa de tare si o sa strig si o sa topai si o sa ma simt ca o groupie de prin anii ’80, cand eram prea mica sa stiu ce e aia groupie.

Apoi, cum altfel, o sa curga berea si vodca, sau dupa preferinte, cuba libre, ca dupa prima licenta, sa pastram traditia. Pana la rasarit daca se poate si se vrea. Si o sa se poata si o sa se vrea. Si o sa simt un val de libertate cum abia asteptam sa simt in sesiunile din anul 3, cand sincer nu stiu cum am trecut de atatea examene, toate grele, toate mancatoare de nervi si majoritatea orale.

Cand eram intr-a 12-a eram extrem de panicata de sfarsitul liceului. Mi se parea ca nu stiu sa fac nimic mai bine decat sa merg la liceu. Ca nu sunt in stare sa fiu studenta. Ca e prea mult. Acum am exact acelasi sentiment, simt exact aceeasi deruta, mi-e teama de exact aceleasi lucruri. Acum, ca si atunci, sunt fericita si in acelasi timp trista, am cu cine sa-mi impart eventualul succes sau eventualul esec, am marea mea la care sa fug, o am pe Fely, am cu ce sa ma motivez. Si acum, ca si atunci, imi iau o lunga si de data asta ultima vacanta de vara. Si acum, ca si atunci, scriu zi si noapte, am inspiratie, as scrie orice, oricat numai sa nu fac ce trebuie. Si acum, ca si atunci, iubesc incertitudinea care ma face in acelasi timp sa ma dau cu capul de pereti. Si acum, ca si atunci, sunt curioasa sa vad cum o sa ma descurc.

Ma uit insa in oglinda si ma vad altfel. N-as sti exact cum altfel, dar sunt multumita. Si asta, exact ca-n filmele alea despre descoperirea de sine, e tot ce conteaza. Deocamdata.


4 Comments on “Maine”

 1. 1 narcis said at 1:12 am on July 8th, 2008:

  BAFTA!

 2. 2 andi said at 1:31 am on July 8th, 2008:

  Multa bafta!
  Sa ne spui daca si la tine a fost caldura aia nebuna…

  http://getusedtofreedom.blogspot.com/2008/06/took-look-inside.html

 3. 3 Sunkissed said at 10:54 am on July 8th, 2008:

  mersi, sa fie. o sa revin cu detalii si despre caldura. presimt canicula, asa s-a anuntat :)

 4. 4 koma said at 11:41 am on July 8th, 2008:

  mai draga, nu stiu cine e special acolo, facultatea sau tu. ca studentul modern al zilelor noastre nu mai face ochi zilnic la 7 dimineata.

  hai noroc!


Leave a Reply