Imi miroase

Posted: July 26th, 2008 | Author: | Filed under: Despre natura lucrurilor, If only | No Comments »

Imi miroase a Sighisoara. Mi-e dor de orasul asta. N-am mai fost de vreo 5 ani. De cand imi tot promiteam ca voi reveni cand n-o sa fie in timpul festivalului medieval. Si acum mi-am scos planul de la naftalina. Cu pasi mici si nesiguri, cu “hai-hai-hai”, cu gandit si razgandit, cu posibilitatea de a pleca maine dar poate ca nu, cu planuri peste planuri, dar o sa mai vad o data orasul din Turn.

Imi miroase a Sibiu. Sibiul din februarie, rece si calm. Il vreau acum in august, fierbinte si al meu. Imi miroase a cafea pe terasa la Atrium, a mancare buna si ieftina, a Crama, a sibieni zambitori si pentru prima data imi miroase a Rasinari, un loc pe care iarasi imi tot promit c-o sa-l vad si totusi nu reusesc.

Imi mai miroase a Maramures. Niciodata n-am fost si n-am cuvinte sa spun cat regret. As putea gasi scuze care sigur ca mi-au parut potrivite candva, dar acum, in starea mea actuala si cu mancarimea de talpi care incepe sa ma doara, sigur le-as gasi cel putin copilaresti. Imi miroase a un drum cu miros de sfarsit de vara, a zambete, a nou.

Imi miroase a Cluj. Dar asta e din alta poveste. Imi miroasea Cluj intr-un alt fel si probabil ca indiferent cand voi ajunge acolo acest fel va fi… la fel.

Imi miroase a mare, a 6 august la mare, a ceea ce am promis sa fac pe cate posibil- anume sa mai imbatranesc nitel la mare. Pentru ca, logic, daca am senzatia ca acolo timpul sta in loc, poate o sa ma blochez si eu la 22 impliniti anul trecut, asa cum i-am implinit, asa cum m-am simtit.

Imi miroase a atatea lucruri frumoase ca ma ia cu lesin. Iar frustrarea unui plan amanat sau anulat este din ce in ce mai apasatoare. Simt ca orice lucru nefacut acum va ramane, intr-un fel sau altul… nefacut. Iar faptul ca n-o sa fiu in tren maine dimineata ma cam apasa suficient cat sa scot ghimpele din coapsa, sa ma uit la el si sa ma gandesc cum a ajuns acolo si cum sa fac sa nu mai apara.Leave a Reply