Vacanta cu salariu

Posted: August 3rd, 2008 | Author: | Filed under: Eu cu mine | 4 Comments »

Nu, n-am descoperit piatra filosofala si nici minunea de a sta acasa vara neplatit. Pur si simplu asta e sentimentul de vara asta. Ca lucrez la patron. Fara absolut nicio cauza.

Eniuei. Sa ne veselim, am zis, si sambata am serbat in avans ziua-mi de nastere cu oamenii care ma iubesc cel mai mult pe lumea asta, adica familia. Si am ras, glumit, mancat, mancat, mancat, primit cadouri (parfumul meu preferat si cercei de la mama, m-am simtit prea rasfatata) si bani (mai mult de trei sferturi din aparatul foto pe care-l vreau), am urat la multi ani si lui Otto, cainele, nascut tot de 6 august… Lucruri ce te fac sa vezi ce e cu adevarat important si frumos pe lume. Discutii calde si glume doar de voi intelese. Griji discutate, sentimente spuse, confort. Familie.

Marti dau nas in nas cu marea. Sper sa ne impacam, sa ne fie bine, sa luptam pentru relatia noastra. Miercuri imbatranesc. Trebuie si asta. N-o sa fiu decat cu cativa din prietenii mei, ceea ce ma intristeaza. Chiar destul de tare. Si de apasat. Dar o sa fiu cu cine trebuie si cu marea. Si o sa-mi beau cafeaua la Ovidiu si o sa astept revelatiile din zborul pescarusilor.

Recitesc “Magicianul”. Am citit “Batranul care citea romane de dragoste”, de Sepulveda si “Gradina de ciment”, de Ian McEwan. Ma lupt sa termin ultima carte din Cronicile din Amber. Si sa-mi termin de scris o poveste inceputa acum ceva vreme. Nimic metaforic, doar o poveste cu pixul, pe hartie. Ca din fericire mai fac si asta.

Si fac planuri peste planuri si le impachetez frumos. Si mi-e tot timpul dor de ceva. Sper sa aflu si de ce anume si eventual sa ostoiesc dorul. Si ma invalui cu ceva frumos si doar al meu, atat de minunat de linistit ca nici nu simt nevoia sa vorbesc despre asta.

Intr-unul din momentele mele de luciditate sentimentala, cand nu iubeam niciun cavaler si nici nu eram iubita de vreunul, mi-am dat seama ca ceea ce credeam eu ca e o caracteristica a iubirii e de fapt un mare rahat. Anume sa crezi ca nu poti trai fara celalalt. In momentul ala de luciditate am scris pe ceva , un servetel, gasit zilele astea acasa (si uitat acolo asa ca aproximez), urmatoarele: de fapt, e vorba ca nu vrei sa traiesti fara celalalt. Poti, dar de ce sa o faci? Ciudat cum acele momente de singuratate si ne-iubire nasc cugetari de tot soiul. Pen’ ca, se vede treaba, atunci cand esti de cealalta parte a baricadei nu-ti mai vine sa gandesti.

Si astea fiind povestite, ma intorc la patron. Care, nu stiu. Ce sa fac, nu stiu.

Cel mai probabil ca patron mi-e August. Ca mai mereu.


4 Comments on “Vacanta cu salariu”

 1. 1 andi said at 12:25 pm on August 4th, 2008:

  sunt deja in vama, astept sa vii cu beutura :D

 2. 2 Sunkissed said at 1:12 pm on August 4th, 2008:

  maine vine beutura :D (de fapt se cumpara, ca am o stica de vin rosu la care m-am uitat foarte mult pana m-am decis sa n-o bag in bagaj ca la cat sunt de indemanatica o sparg mai mult ca sigur :D)

 3. 3 Skandalouz said at 1:40 pm on August 4th, 2008:

  Eu mi-am comandat Cronicile din Amber in engleza si astept sa vina cu posta. E misto?

 4. 4 Sunkissed said at 3:47 pm on August 4th, 2008:

  cred c-ai facut mult mai bine ca le-ai comandat in engleza, traduse isi pierd putin din farmec. mie mi-au placut f mult primele 5. e foarte misto seria.


Leave a Reply