A sunkissed world

01 Sep, 2008

Lucrurile nu raman asa

Posted by: sunkissed In: Eu cu mine

Oricat de mult am vrea asta, lucrurile nu raman asa. Uneori ne bucura gandul asta si abia asteptam sa treaca Timpul, de cele mai multe ori ne scoate din minti si am vrea sa putem opri Timpul. Si e foarte urat oricum ar fi, pentru ca daca iti doresti sa treaca Timpul inseamna ca ti-e urat si greu acum, iar daca vrei sa nu treaca Timpul inseamna ca ai o premonitie ca-ti va fi mai rau in viitor, macar o vreme. Si cum ne dorim tare de tot sa ne autoconservam, am vrea si sa ne putem juca de-a v-ati ascunselea cu Timpul.

Dar lucrurile nu raman asa. Si se schimba, te intorc dupa cum vor ele intr-un carusel la constructia caruia ai participat activ, te duc departe si te aduc inapoi cand ti-e lumea mai draga. Si naivitatea din anumite perioade de viata incepe sa se duca singura naibii si nu-ti ramane decat sa te intrebi daca asa e peste tot, de parca un anume sentiment de apartenenta te-ar mai putea ajuta cat de cat.

Si atunci de ce sa-i invinovatim pe cei ce au gasit o cale sa se fenteze si pe ei in timp ce fenteaza Timpul? E modalitatea lor de a face fata unei lumi provocatoare si exhibitioniste.

Eu, pe de alta parte… eu, pe de alta parte. Vars cafea pe jos in bucatarie si ma mir ca e deja toamna, ca au trecut multe din chestiile care la un moment dat imi faceau greata, ca incerc sa-mi descopar parti a caror descoperire credeam c-o mai pot amagi un Timp. Dar lucrurile nu raman asa. Si uite ca e deja toamna.

Share this: Twitter | Facebook

2 Responses to "Lucrurile nu raman asa"

1 | Diana

September 3rd, 2008 at 9:34 am

Avatar

cat de mult ma regasesc in multe dintre gandurile tale….cu diferenta ca lucrurile care imi faceau greata inca sunt prezente si oricat as incerca parca stau lipite de mine ca ceva foarte lipicios si nu vor sa dispara….sa se stearga….iar timpul….pardon TImpul….ne fenteaza el pe noi de multe ori..

2 | Sunkissed

September 3rd, 2008 at 10:42 am

Avatar

trebuie sa aiba si Timpul asta un punct slab… doar ca plasa asta a cotidianului e destul de bine pusa la punct incat sa ne prinda in ea si sa ne faca sa uitam sa mai si cautam acel punct slab.

Comment Form

About

"Some people never go crazy. What truly horrible lives they must lead." Bukowski

Silvia's books

American Gods
The Graveyard Book
Dance Dance Dance
Kafka on the Shore
Foundation
Prelude to Foundation
Lolita
One Hundred Years of Solitude
Slaughterhouse-Five
The Catcher in the Rye
The Blind Owl
Steppenwolf
Demian/Siddharta/Der Steppenwolf
The Glass Bead Game
Demian
Peter Camenzind
The Fairy Tales of Hermann Hesse
Gertrude
Knulp
Rosshalde


Silvia's favorite books »

Take a lookKokoro by Natsume Sōseki