Ganduri pe langa cana alba

Posted: September 17th, 2008 | Author: | Filed under: Eu cu mine, On the eighth day God created coffee | 2 Comments »

Mi-e frig! Carourile nu tin de cald, desi intotdeauna am avut aceasta impresie. Ma simt pandita de o raceala si de-asta merg pe varfuri. Ma strecor, dar bestia imi reaminteste cu un stranut ca e in spatele meu.

Am nevoie de o esarfa neagra sa se asorteze cu geanta mea noua, neagra si simpla, de la baieti cumparata. Avand in vedere cat de greu e sa mai gasesti ceva simplu si frumos si care sa nu coste nesimtit (nu, nu dau 90 de ron pe o esarfa, sa-mi fie cu pardon), tot la baieti ma duc sa caut.

De trei zile ma chinuie metafizic nevoia de a cumpara ceai, dar cum uit sa ma duc la Carturesti cand plec de la job, teleghidata fiind spre mijloacele rudimentare de autobuz care ma duc pana acasa (asa mi-a venit sa le zic), asta inseamna un drum la Cora pentru ca au mai multe sortimente. Dar mi-e oroare de aglomeratia de acolo. Asa ca nu mai beau ceai! Iar nevoia, cum am zis, e metafizica.

Am inceput sa-mi aduc haleala la job. Am inceput discret cu un snitel, am continuat cu snitel si cartofi iar azi mi-am adus pana si muraturi. Maine planuiesc si desert.

Cartile mele au praf pe ele. N-am mai reusit sa ma mai prind in nicio poveste. Nici ultima carte din Amber n-am terminat-o. Un fir mi s-a rupt la ea si trebuie sa invat sa carpesc musai. Oricum, a carpi e o activitate ce trebuie deprinsa pentru a trece mai usor de anumite chestii.

Ma uit la cana mea alba de cafea de-aici. E adoptata de mine. E o cana alba, simpla. Nu mi-am adus cana de acasa. Si ma gandesc serios s-o fur pe asta si s-o aduc acasa cand plec, oricand ar fi asta. Pentru ca are efect. E asa de simpla si tacuta incat isi face efectul. Cred ca leul meu cataleptic de pe cana de acasa fura din taria cafele.


2 Comments on “Ganduri pe langa cana alba”

  1. 1 Skandalouz said at 1:19 pm on September 18th, 2008:

    Prin Amber te referi la asta http://skandalouz.ro/2008/08/12/the-chronicles-of-amber/ ?

  2. 2 sunkissed said at 2:20 pm on September 18th, 2008:

    dap. editia din ro, “sangele din amber”


Leave a Reply