Mic (mic de tot) jurnal de lecturi recente

Posted: September 28th, 2008 | Author: | Filed under: Ce-am mai văzut, citit, auzit | 7 Comments »

Citit Nikos Kazantzakis – Hristots rastignit din nou. Daca rastignirea se petrece de doua ori, asta nu e o garantie ca si invierea se va produce tot de doua ori. Sau mantuirea, sau luminarea…

Grecii imi plac din ce in ce mai mult, din punct de vedere literar. Ceva din scrisul lor rezoneaza foarte bine cu cititorul din mine. Mi-a fost destul de greu sa ma apuc de William Golding dupa aceea, nu stiu de ce exact, dar a patruns mai greu scriitura lui.

Am mai citit recent Dictionar Robert de nume proprii, de Amelie Nothomb. Iar am simtit o stare ciudata, de ceva lipsa si de nu stiut exact ce. Poate devin prea pretentioasa cu anumite carti, poate nu mai stiu sa ma deschid sau poate, doar poate, chiar ii lipsea ceva…

Sunt fericita ca m-am reapucat de buchisit. Simteam acut nevoia sa ma pierd printr-o carte ca altadata, sa uit de diversele mele stari, panici si frici de toamna care ma surprind prin capacitatea lor de deghizare nemarginita, si sa ma apuce ceasuri tarzii din noapte sau de dimineata pierduta in povestile altora. Cateodata, numai un grec poate face asta.


7 Comments on “Mic (mic de tot) jurnal de lecturi recente”

 1. 1 Tomata cu scufita said at 7:33 pm on September 28th, 2008:

  Hristos rastignit a doua oara mi s-a parut si mie o carte buna, insa nu atat de buna ca Zorba. :D Daca mi-ar merge blogul te-as invita sa citesti recenzia pe care am facut-o unei carti care m-a impresionat enorm: Citind Lolita in Teheran… merita sa o incerci. Te lasa asa un pic cu o senzatie de “ce bine-mi pare ca sunt libera”. ;)
  Iar Dictionar de nume proprii o am si eu in biblioteca, nu cred insa ca e vremea ei.

 2. 2 Sunkissed said at 9:20 am on September 29th, 2008:

  ce-i drept, zorba a fost de nedescris. cum pun piciorul de salariat in librarie, incerc recomandarea!

 3. 3 Alina said at 10:16 am on September 29th, 2008:

  Si eu am ramas cu senzatia ca Dictionar-ului Robert de nume proprii ii lipseste ceva. Hmmm… maybe we are right :)

 4. 4 elena said at 11:12 am on September 29th, 2008:

  dictionarului robert nu ii lipseste nimic… nu este insa cartea cu care sa reinaugurezi buchisitul :)… e pur si simplu ca gura de aer intre un grec si o alta minte incandescenta… unele carti se rumega, se digera, si sedimentezi faramite din ele acolo, atunci… altele pur si simplu se inhaleaza si se elibereaza catre cineva care mai cere o gura de aer… si totul intr-o fractiune de secunda :)

 5. 5 Sunkissed said at 12:51 pm on September 29th, 2008:

  alina, inseamna ca e eva la mijloc.
  elena, nu este, intr-adevar.o s-o mai citesc o data dupa ce tot aerul s-a dus pe unde trebuie. insa senzatia ca-i mai trebuie ceva… nu stiu, a fost prea pregnanta.

 6. 6 Elena G. said at 1:05 am on October 3rd, 2008:

  Şi eu am avut aceeaşi sensaţie de “îi mai lipsesc pagini” după ce am terminat Dicţionar de..
  Nu ştiu de ce mă bucur că nu sunt singura.

 7. 7 Sunkissed said at 11:15 am on October 3rd, 2008:

  Am ezitat putin inainte sa scriu asta pe blog, ma gandeam ca si afirmatiei mele ii lipseste ceva. Dar pana la urma, sunt stari si lipsuri pe care trebuie sa mi le asum. Si uite ca nu-s singura si nu stiu de ce, si eu ma bucur


Leave a Reply