Cine-i mic, cine-i mare…

Posted: September 30th, 2008 | Author: | Filed under: Despre natura lucrurilor, Eu cu mine | 3 Comments »

Am fost ieri sa-mi vad nepoteii. Eram convinsa ca n-o sa ma afecteze foarte tare, mai ales avand in vedere instinctul meu matern undeva aproape de 0.

Ei bine… pana nu vezi niste copii ca niste papusele, la 1 kg si ceva, nascuti la 6 luni, in incubator, straduindu-se cu toate puterile trupusoarelor lor micute sa traiasca, habar n-ai cum e o astfel de experienta. Sunt atat de mici si atat de puternici! Este pur si simplu emotionant. Si mamele de prematuri stau acolo, in salon, auzind alarmele de la incubatoarele copiilor in fiecare noapte, rugandu-se sa nu fie alarma de la copilul ei. Cel mai des, alarmele se declanseaza pentru ca s-a terminat o perfuzie si trebuie inlocuita, pentru ca o manuta cu o perfuzie cat ea de mare se pozitioneaza aiurea, dar uneori alarmele se declanseaza pentru ca, pur si simplu, pentru unii dintre copii 2 sau 3 luni in burtica ar fi facut diferenta.

Am plecat cu capul lasat, simtindu-ma eu mai mica decat cei doi gemeni. Avusesem o zi sa-i spunem plina. De emotii, de faramite, de planuri colorate si saritoare ca niste mingiute. Avusesem o zi “de viitor”. Si am incheiat-o la un spital unde am mai venit de atatea ori sperand sa fie bine si a fost, am incheiat-o intalnindu-ma cu sora mea, pe care nu am mai vazut-o de mai bine de 5 ani, cu doi copii mici dar frumosi care m-au emotionat profund, cu tot instinctul meu matern spre 0. Nu-i de mirare ca am adormit bustean, tinand strans la piept toate mingiutele colorate pe care le-am plasmuit toata ziua.


3 Comments on “Cine-i mic, cine-i mare…”

 1. 1 diana said at 11:24 am on September 30th, 2008:

  Multa sanatate celor mici!!!
  eu pe de alta parte….simt ca mi-am pierdut mingiutele colorate…de fapt am pierdut culoarea lor…. :(

 2. 2 yohanna said at 12:15 pm on September 30th, 2008:

  e vremea mingiutelor mai mult sau mai putin colorate, tot timpul mi se pare ca mai degraba toamna e vremea inceputurilor…

 3. 3 Sunkissed said at 1:49 pm on September 30th, 2008:

  diana, cumpara-ti acuarele :D
  yohanna, pana la urma, nu mai pot sa neg ca toamna chiar.. incep lucrurile


Leave a Reply