Weekend rupt

Posted: October 6th, 2008 | Author: | Filed under: Eu cu mine | 4 Comments »

Am avut parte de un weekend de oameni care muncesc. Intr-un fel.

Pai daca stai sa te gandesti, am reusit sa le fac pe toate: aniversarea lui Mircea cu destule chestii psihopate, hartie pe lustra din nou, vodca, rom, “Casuta noastra”, mici pe covor si plecat la o ora care sa nu ma faca sa simt chiar atat de baba, plimbare toata ziua de sambata in scopuri de cumparaturi de chestii tehno, cina la terasa, curatenia de duminica, aprovizionarea cu mancare si zacut in pat. Daca aveam o masina si dadeam fuga pana la mama, eram de-a dreptul “corporate”.

Dar nu-s corporate, asa ca am avut timp si chef sa ma simt “tomnatica”, eu pe mine m. Sa-mi privesc prietenii si sa ma bucur ca suntem unde suntem, cu toate hibele si bubele noastre, ca si asa sunt mai putine decat ar putea fi. Sa ma uit cu ciuda la rufele multe pe care le-am spalat si, pentru a nu ma enerva, sa ma joc puzzle cu ele pe uscator. Sa inventez salata orientala care nu, nu e orientala, orice ar spune unele persoane, dar sa zicem ca ar putea fi. Sa ma trezesc duminica in urletul ploii, sa deschid geamul si sa ma bucur ca mie mi-e cald. Sa ma trezesc si sambata, si duminica la aceeasi ora: 11:11. Sa fac planuri – sa facem planuri. Sa ma deschid, sa nu mai tac, sa las sa se vada toate sentimentele, oricat de stravezii sunt, oricat de urate sunt, oricat de meschine sunt. Sa ma rasfat, sa ma alint. Sa scriu povesti.

Weekend rupt pentru ca mi-e dor de mine si nu stiu cum sa ma regasesc, unde sa aleg sa ma uit, sa ma vad pe mine in niste ochi verzi, sa m vad pe mine in oglinda, sa ma vad pe mine in ochii prietenilor, sa ma vad in ochii familiei. Atatea perechi de ochi si nu ma pot rupe de niciuna, nu pot sa aleg niciuna, nu pot sa plec de langa niciuna. Si am timp si chef sa ma gandesc la astea pentru ca un birou plin si vuind de telefoane nu e taman propice descoperirii de sine. Poate de asta lucreaza unii oameni atat de mult. Sa se rupa de perechile de ochi. Cui oare ii place sa fie intr-un permanent joc Big Brother, fara sa stie cine castiga si cine pierde? Eu am nevoie de cana mea de cafea, de biroul meu, de linistea mea, de camera mea, de ochii mei si atat.

Astept acum urmatorul weekend. Am senzatia pregnanta ca, oriunde si orice as lucra, zilele alea doua or sa fie mereu pentru mine deosebite, asta ca sa nu mai spun ce placere minunata imi ofera faptul ca pot sa dorm oricat vreau, invelita in paturica. Si oricat de rupte si franjurate imi sunt weekendurile, si ata atarnanda are povestea ei.


4 Comments on “Weekend rupt”

 1. 1 diana said at 12:52 pm on October 6th, 2008:

  uhm….e relaxant sa stii ca o sa te trezesti la ce ora iti piere somnul, sa iti pregatesti un mic dejun asa ca pentru tine si sa il savurezi cu o cafea sau o cioco buna cat vrei tu, fara sa fii stresata de faptul ca intarzii la servici…sa faci orice iti face placere si ai chef in putinele astea 2 zile. sa te culcusesti in pat sau sa te plimbi cat vrei….btw sambata de dimineata mi-a functionat ceasul biologic si m-am trezit pentru cateva minute la 7 dimineata….am fost cranky toata ziua :)

 2. 2 Sunkissed said at 3:44 pm on October 6th, 2008:

  :D care ceas biologic?! al meu e blocat la 11, sarmanul…

 3. 3 diana said at 4:50 pm on October 6th, 2008:

  :)) lasa nu te plange :))

 4. 4 Sunkissed said at 5:11 pm on October 6th, 2008:

  nu ma plang acum. de regula plang la 7 cand suna ceasul pt prima data :D


Leave a Reply