Despre ce poate insemna o dimineata

Posted: October 23rd, 2008 | Author: | Filed under: Despre natura lucrurilor | 6 Comments »

O dimineata poate insemna o rupere de un vis pe care vrei sa-l uiti. O dimineata te poate trimite inapoi unde te aflai acum multa vreme, te poate trimite intr-un viitor pe care nu-l stii, dar il mirosi. O dimineata iti poate da atat masura cearcanelor tale, cat si masura alegerilor tale. Poate sa vina cu aroma de cafea sau de tuse, poate face sa-ti inghete talpile pe parchet sau sa te impiedici de o carte pe care ai uitat sa o citesti, ca sa nu mai spunem ca te poate face nemultumit. O dimineata te poate face sa crezi ca ai uitat ca nu poti sa canti, ca ai uitat ca nu ai voie sa bei atata cafea, ca trebuie sa iei un mic dejun sanatos.

Candva, intr-o alta viata, poate chiar in mai multe vieti trecute, am fost marinar. Pentru ca am fost atata vreme marinar, acum, in viata asta, nu stiu sa inot si nu ma pot trezi devreme. Romul inca imi place, in schimb.

O dimineata mai poate insemna o rupere. Undeva, in dimineata asta, cineva s-a rupt de sine sau de persoana de langa el. Eu m-am rupt in doua. Prima jumatate a oprit resemnata alarma, s-a dat jos din pat, s-a spalat pe dinti, s-a imbracat, nu i-a placut, s-a schimbat, nu i-a placut, s-a schimbat iar, si-a facut pachetelul pentru munca si a plecat in aglomeratia de joi. Cealalta jumatate a oprit somnoroasa alarma, a mormait, s-a intors pe cealalta parte, s-a invelit bine si a adormit la loc. O dimineata poate insemna o obligatie, un vis prelungit, o adulmecare. O dimineata poti sa fii tu sau poate sa fie ea sau poate sa fie el sau poate sa nu fie nimic.

Uneori ma gandesc ca sunt efemera. Ca sunt usor de uitat. Ca sunt prezenta, intotdeauna, activa, pregnanta, dar cand nu mai sunt… nu mai sunt. Si se rupe firul si ma evaporez. Paf.

O dimineata poate sa insemne ca ti-e dor. O dimineata poate sa insemne ca nu-ti mai e. O dimineata poate sa insemne ca simti pe stanga si traiesti pe dreapta, ca ii invidiezi atat pe cei care si-au inceput ziua inaintea ta, cat si pe cei care mai dorm. O dimineata poate sa fie a ta sau s-o imparti ca pe un covrig in curtea scolii.

Bioritmul meu s-a blocat la 11. Cred ca abia acum jumatatea din mine care a ales sa mai doarma se da, alene, jos din pat.


6 Comments on “Despre ce poate insemna o dimineata”

 1. 1 Lu said at 2:27 pm on October 23rd, 2008:

  O dimineata poate sa insemne zambete (multe).
  O dimineata poate sa insemne voie buna, un drum care desi este groaznic de aglomerat este tot atat de placut datorita persoanei pe care o ai in stanga.
  O dimineata poate sa insemne un alt inceput (mai bun).
  O dimineatza poate sa insemne o zi mai aproape de vara si de mare :)

 2. 2 Sunkissed said at 4:03 pm on October 23rd, 2008:

  aha! so you drive :D

  ultima propozitie e preferata mea! made me smile :D

 3. 3 Lu said at 5:28 pm on October 23rd, 2008:

  conduc. dar sunt happy cand stau in dreapta :)

 4. 4 Sunkissed said at 5:36 pm on October 23rd, 2008:

  :D

 5. 5 Ina said at 9:15 pm on October 24th, 2008:

  Fact: most sailors in the past couldn’t swim as they thought it would bring them bad luck. Yes people were quite dumb in the past. They also believed witches could float.

 6. 6 Sunkissed said at 10:07 pm on October 26th, 2008:

  :)) habar n-aveam de treaba asta


Leave a Reply