A sunkissed world

29 Nov, 2008

Sambata, cu succes

Posted by: sunkissed In: Despre natura lucrurilor

Ce sa scrie un om sambata? Ce sa faca un om sambata? Inainte scriam despre pijamale si vise si carti si ieseam in cluburi sau scriam despre depresii si intrebari si curiozitati si imi rodeam unghiiile asteptand telefoane. Acum, orice actitivate mi se pare falsa, nu mai stiu unde dracului m-am pus pentru ca sa ma iau, sa-mi trag doua palme si sa ma pun pe facut ceva real.

Treaba e ca, daca nu ti se mai pare nimic real, intri in rutina, uiti sa te cauti, speli haine, cureti apartamentul si zici ca e bine.

Am un carnetel cu poezii si scrieri; l-am ascuns bine, pentru prima data. Nu ma las sa scriu ca cine stie ce as mai debita. Nu m-as lasa nici sa stau treaza, dar tocmai azi si-a gasit somnul sa fuga de mine.

Concluziile sunt simple si se trag de la sine: sunt un om profund dereglat, cu grave probleme de raportare la realitate, piciorul drept mi-e inghetat din cauza pozitiei la care-l supun, trec printr-o grava epuizare fizica, sosita dracu stie de unde si care nu raspunde la salut sau Supradyn. Sunt exact cum sunt eu in prag de sarbatori, numai ca de data asta m-a apucat mai repejor. Can’t be jolly when you miss people. Mai ales daca oamenii aia de care ti-e dor au disparut irevocabil acum 5 ani si aveau darul minunat de a te scoate din visari, la fel de repede cum te bagau in ele. Numai ca oamenii aia – adica unul singur – stiau sa discearna intre cand e bine si cand nu sa visezi.

Imi fac un ceai si ma apuc de citit. Nu-mi face bine calculatorul; dau peste o gramada de prostii care ma fac sa visez la chestii pe care nu le pot avea, deocamdata. Cum ar fi bucatica mea de plaja. Ati vazut ce vreme e afara?!

Share this: Twitter | Facebook

No Responses to "Sambata, cu succes"

Comment Form

About

"Some people never go crazy. What truly horrible lives they must lead." Bukowski

Silvia's books

American Gods
The Graveyard Book
Dance Dance Dance
Kafka on the Shore
Foundation
Prelude to Foundation
Lolita
One Hundred Years of Solitude
Slaughterhouse-Five
The Catcher in the Rye
The Blind Owl
Steppenwolf
Demian/Siddharta/Der Steppenwolf
The Glass Bead Game
Demian
Peter Camenzind
The Fairy Tales of Hermann Hesse
Gertrude
Knulp
Rosshalde


Silvia's favorite books »

Take a lookKokoro by Natsume Sōseki