Muzica, ceai, carte, ceata

Posted: December 3rd, 2008 | Author: | Filed under: Ce-am mai văzut, citit, auzit, Despre natura lucrurilor | No Comments »

Pentru ca incercarea moarte n-are, am scris despre unul din albumele mele preferate aici. N-am pretentii de critic muzical, nicidecum. Dar stiu ce-mi place. Si pentru ca m-am tot gandit la albumul asta in ultima vreme, din tot soiul de motive obiective sau nu, am dat linkul. Mai mult decat o citire a pseudo-cronicii mele mi-as dori sa se asculte acest album.

In alta ordine de idei, mai lumeasca, pot sa spun ca am experimentat azi acea senzatie de student pe care o credeam pierduta: aia cand afli ca nu se tine un curs. Ne-a cazut netul si, din lipsa de obiectul muncii, am plecat acasa mai devreme. Ceea ce a fost un lucru bun, avand in vedere ca m-am uitat pe geam si am vazut ceata absolut ingrozitoare care e afara acum, la ora la care, de obicei, ma aflam pe drumuri.

Mi-am cumparat “Cea mai frumoasa femeie din oras si alte povestiri”, de Bukowski, asa ca ma scuzati. O sa ma ierte si Joyce ca-i las “Dubliners” la jumatate, insa pe el l-am mai citit, desi, e drept, editia in romana nu se compara cu cea in engleza, de mii de ori mai autentica. O sa fiu mereu geloasa pe cei care stiu rusa indeajuns de bine cat sa citeasca Dostoievski cum se citeste la el acasa. Ma rog, ma duc sa-mi pun de un ceai si sa storc niste ganduri in el in loc de lamaie. Azi de dimineata, din reflex, mi-am cautat cu mana cana de cafea in stanga, care nu era acolo, fapt ce mi-a produs imensa panica. Nu era pentru ca nu era cafeaua gata, nu de altceva. Semn ca viciile mele devin necesitati sau doar ca m-am rutinat putin? Cert e ca maine schimb pozitia canii. Si sper ca maine sa nu fie ceata. Altfel, gandurile stoarse in cana de ceai de maine vor fi, iar, destul de sumbre.Leave a Reply