A sunkissed world

03 Dec, 2008

Muzica, ceai, carte, ceata

Posted by: sunkissed In: Ce-am mai văzut, citit, auzit|Despre natura lucrurilor

Pentru ca incercarea moarte n-are, am scris despre unul din albumele mele preferate aici. N-am pretentii de critic muzical, nicidecum. Dar stiu ce-mi place. Si pentru ca m-am tot gandit la albumul asta in ultima vreme, din tot soiul de motive obiective sau nu, am dat linkul. Mai mult decat o citire a pseudo-cronicii mele mi-as dori sa se asculte acest album.

In alta ordine de idei, mai lumeasca, pot sa spun ca am experimentat azi acea senzatie de student pe care o credeam pierduta: aia cand afli ca nu se tine un curs. Ne-a cazut netul si, din lipsa de obiectul muncii, am plecat acasa mai devreme. Ceea ce a fost un lucru bun, avand in vedere ca m-am uitat pe geam si am vazut ceata absolut ingrozitoare care e afara acum, la ora la care, de obicei, ma aflam pe drumuri.

Mi-am cumparat “Cea mai frumoasa femeie din oras si alte povestiri”, de Bukowski, asa ca ma scuzati. O sa ma ierte si Joyce ca-i las “Dubliners” la jumatate, insa pe el l-am mai citit, desi, e drept, editia in romana nu se compara cu cea in engleza, de mii de ori mai autentica. O sa fiu mereu geloasa pe cei care stiu rusa indeajuns de bine cat sa citeasca Dostoievski cum se citeste la el acasa. Ma rog, ma duc sa-mi pun de un ceai si sa storc niste ganduri in el in loc de lamaie. Azi de dimineata, din reflex, mi-am cautat cu mana cana de cafea in stanga, care nu era acolo, fapt ce mi-a produs imensa panica. Nu era pentru ca nu era cafeaua gata, nu de altceva. Semn ca viciile mele devin necesitati sau doar ca m-am rutinat putin? Cert e ca maine schimb pozitia canii. Si sper ca maine sa nu fie ceata. Altfel, gandurile stoarse in cana de ceai de maine vor fi, iar, destul de sumbre.

Share this: Twitter | Facebook

No Responses to "Muzica, ceai, carte, ceata"

Comment Form

About

"Some people never go crazy. What truly horrible lives they must lead." Bukowski

Silvia's books

American Gods
The Graveyard Book
Dance Dance Dance
Kafka on the Shore
Foundation
Prelude to Foundation
Lolita
One Hundred Years of Solitude
Slaughterhouse-Five
The Catcher in the Rye
The Blind Owl
Steppenwolf
Demian/Siddharta/Der Steppenwolf
The Glass Bead Game
Demian
Peter Camenzind
The Fairy Tales of Hermann Hesse
Gertrude
Knulp
Rosshalde


Silvia's favorite books »

Take a lookKokoro by Natsume Sōseki