Ploaie si eu prin ea

Posted: December 8th, 2008 | Author: | Filed under: Eu cu mine, La naiba! | 2 Comments »

Cu umbrela mea rosie, m-am aruncat in scarba in traficul de luni. Mi-am pus un fular nazdravan la gat care m-a facut sa ma simt Gavroche. Nu stiu de ce, dar nici cafea n-am baut pana la ora asta – exeptand-o pe aia de acasa, care a fost atat de buna incat o consider o licoare si nu altceva. Mi-a inflorit un zambet stramb, nu stiu ce sa fac cu el, parca si el rade de mine, ca si ziua asta care miroase a iarna acuta fara posibilitati de tratament imediat…

Oamenii mi-au zis ca scriu trist, ca sunt deprimata fara cauza si ca nu le mai vine sa dea click asa ca inainte. Si in momentul in care o sa ma macine indoiala si o sa scriu ceva vesel desi eu ma tai cu lama pe dinauntru din varii motive, dar ale mele, o sa pun punct carierei mele de om care da din tastatura intr-un spatiu public. Altfel, sunt prietenii mei si ii iubesc, iar ei sunt mai ingrijorati de motivele mele absurde de a ma arunca in fiecare zi de pe pod decat de tristetea de la mine de pe tarlaua virtuala si e reconfortant sa ai asa ceva. Dar, desi poate ar trebui sa-mi asum o anumita responsabilitate si cand scriu ca ma doare sa scriu si de ce, daca nu simt sa fac asta, n-o fac.

Dono a scris aici despre dilema prin care cred ca a trecut oricine. Spui sau nu spui cand iti vei iubita celui mai bun prieten la brat cu altul? Spui sau nu celui care s-a cam ingrasat ca i se vede burta de la departare? Discutia e una lunga si poate neproductiva, pentru ca am invatat ca de multe ori oamenii raman la parerea lor. Inclusiv eu. Insa asa cum eu mi-as dori sa mi se spuna, asa poate si eu as spune altuia. Asta pe de o parte. Pe de alta parte, n-ar fi rau sa fim constanti in atitudine. Intr-adevar, situatiile diferite cer masuri diferite, insa… cineva care a fost ranit pentru ca nu i-ai spus ceva ar putea sa nu fie foarte incantat de aplombul tau de a spune altcuiva ceva mai putin grav si care nici macar nu e sigur. Daca ar fi din motivul bun, anume acela ca ti-ai dat seama ca ai gresit in primul caz, ok. Dar daca nu… pai nu. Ma rog, am zis, fiecare face cum il taie capul.

Abia astept sa se faca seara si sa ma arunc in traficul ce ma duce acasa, cu umbrela mea rosie deasupra sau nu. Ziua asta e grea si ma tine de maini si nu ma lasa sa fac cu ele ceva productiv.


2 Comments on “Ploaie si eu prin ea”

  1. 1 Tomata cu scufita said at 12:44 pm on December 9th, 2008:

    Cateodata si eu am tendinta de a scrie doar lucruri triste, insa de multe ori vreau sa uit toate lucrurile care mi se intampla in viata de zi cu zi si ma folosesc de blog ca de o lume paralela.
    Incerc sa nu aduc acolo mizeriile care mi se intampla, gunoaiele care ni le lasa ceilalti in suflete.

  2. 2 Sunkissed said at 2:02 pm on December 9th, 2008:

    ee, la mine e invers. cateodata, vin aici cum se duce vecina mea la gunoi. cu papuci pufosi si cosul plin


Leave a Reply