Post pe trend: sfarsitul de an

Posted: December 22nd, 2008 | Author: | Filed under: Despre natura lucrurilor, Eu cu mine | 2 Comments »

Si-n definitiv, cui ii pasa? De 2008 vreau sa zic. Ne aducem aminte in ce an suntem cand trebuie sa scriem data pe un document oficial sau cand se incheie. Si ne apucam sa stargem linii si puncte, sa alcatuim coloana sonora a anului care tocmai a trecut pe langa noi si caruia nu i-am acordat suficienta importanta si sa ne gandim ce actor celebru ne-ar putea juca in flimul care se va face dupa autobiografia noastra. De cele mai multe ori, nici macar nu ne-am mai gandit la ce ne-am promis pe 1 ianuarie, cand totul parea roz pufos si eram convinsi ca o sa realizam ceva maret sau macar demn de scris undeva.

Asa credeam si eu, pe 1 ianuarie 2008, la Tismana, mai exact in batatura la familia Nebunu. Simteam o constanta in gesturi si atitudini care ma blazase, asa ca m-am decis sa iau taurul de coarne.

Ce n-am stiut e ca acel taur e al dracului de puternic, era satul sa tot fie luat de coarne de tot felul de oameni mahmuri, de fiecare data pe 1 ianuarie. Asa ca acest taur nervos m-a facut sa tot repet “2008, 2008, 2008″ pana cand mi s-a acrit. Din acest punct de vedere, abia astept sa vina 2009.

In rest, taurul m-a invatat ca nu tot ce zboara se mananca, nu toate femeile sunt sanatoase la cap, nu tot ce incepi in ianuarie nu-ti da batai de cap, nu e bine sa fantasmezi, nu e bine sa fantasmezi virtual si prin sms-uri, nu e bine sa stai in soare, nu e bine sa amesteci bauturile si nu e bine sa apesi pe snooze de 100 de ori. Am mai invatat cum sa-ti dai doua licente in 3 pasi simpli, din care unul e “datul cu capul de pereti in mod constant”, cum sa te prezinti la interviuri, cum e sa ai primul job, cum se toaca primul salariu, cum se petrece in club cu cateva ore inainte de examen, in anul 4, cum se pica un examen cu cateva saptamani inainte de licenta si se ia cu cateva zile inainte si cu muuuuulta bafta, cum arata o soparla bolnava, cum se fuge la mare in mai pentru a incepe ceva misto, responsabil de fluturi in stomac si de taceri, cum se monteaza mobila de la ikea in noul apartament, cum se imparte o camera si doua dulapuri, cum e sa faci headbanging pe Metallica, Iron Maiden si Moonspell live si cum sa te indragostesti de Terry Pratchett.

Eu nu fac retrospective la final de an. Am, in schimb, o placere sadica sa fac retrospectiva fiecarui moment. Ceea ce imi ocupa buna parte din timp si din sanatate. La fel, nu fac nici rezolutii. Decat foarte, foarte vagi. Pentru ca 1. sunt foarte instabila si 2. tind sa uit repede.

Si acum, cred ca o sa dorm. M-am uitat prea mult la Scrubs ca sa mai vad bine lumea reala.


2 Comments on “Post pe trend: sfarsitul de an”

  1. 1 Tomata cu scufita said at 1:13 pm on December 22nd, 2008:

    Uf, anul meu a fost infect, desi mi-am amintit citind postul tau de niste momente virgine. Pregatesc si eu o recapitulare insa va fi presarata (in gand) cu injuraturi si vaicareli.

  2. 2 Sunkissed said at 2:41 pm on December 22nd, 2008:

    cred ca, pana la urma, cu aceste momente ramanem. si poate ca ramanem cu cele care par mici si neimportante, dar noi stim ca nu sunt.


Leave a Reply