Plete-n vant.

Posted: January 19th, 2009 | Author: | Filed under: Despre natura lucrurilor | 6 Comments »

Ma uit putin piezis la toti pustii cu tricouri cu che, cu piercing pe unde vrei si nu vrei, cu tinute fistichii, cu niste casti mari cat capul lor pe urechi. Si ii vad, peste cativa ani, tunsi si rasi, fara cercei, mancand pranzul la ikea si trudind la corporatie, cuminti, fara excese, fara nopti pierdute. Problema e nu ce aleg sa poarte pe ei, niciodata n-am avut o problema cu asta; problema e ca isi insusesc o atitudine de imprumut, care e misto si la moda, dar de care se simt depasiti atunci cand vine vorba sa aleaga intre asta si un trai decent si conformist.

Atat de putine revolte mai sunt autentice!…

Mi-e drag de cei pe care-i vad cum isi prind cu grija pleata si si-o asorteaza la costum, servieta si laptop, dar mi-e oarecum si mila de ei si incerc sa vad in ei pustiul vesel si incerc sa vad si ce s-a intamplat cu el. Pentru ca sunt in asa fel construita incat nu pot sa accept ca e un ideal pentru cineva sa fie corporatist.

A nu se intelege ca asta e un manifest pentru miserupism si neadaptare. Pur si simplu, e un gand fugar ce mi-a trecut azi prin cap cand am vazut un pusti de liceu incruntat, cu pleata in vant, pasind agale la metrou. Parea sa fie singurul care nu se grabea.


6 Comments on “Plete-n vant.”

 1. 1 leonid said at 5:35 am on January 20th, 2009:

  Am să arunc şi eu un comentariu fugar, căci într-un fel m-a mişcat (nu ştiu în ce fel, dar a făcut-o) scriitura de faţă.

  În viziunea mea (probabil necoaptă) pletele în vânt sugerează manifestul şi felul unora de a spune că există şi că sunt diferiţi de restul. Câtz durează, asta e altă treabă.

 2. 2 Sunkissed said at 9:23 am on January 20th, 2009:

  corect. cat dureaza e relativ.
  multumesc pentru vizita! :)

 3. 3 Lu said at 11:00 am on January 20th, 2009:

  noi avem un coleg cu pleata, cu costum si cu multi clienti pe care ii reprezinta. si pare foarte incantat de pleata lui :)

 4. 4 Sunkissed said at 12:21 pm on January 20th, 2009:

  :) pai cum sa nu fie. i loove pleata. la baieti, adica. nu prea ma impac cu a mea, in schimb

 5. 5 ipo said at 12:02 pm on January 21st, 2009:

  Ma intreb daca este vina societatii care sugruma spiritul sau a spiritului care se apleaca cu varsta, ca un batran garbovit.

 6. 6 Sunkissed said at 12:32 pm on January 21st, 2009:

  si eu ma intreb si, din pacate, incep din ce in ce sa cred in a doua varianta, ceea ce ma cam intristeaza


Leave a Reply