The Life Aquatic with Steve Zissou

Posted: January 20th, 2009 | Author: | Filed under: Ce-am mai văzut, citit, auzit | 6 Comments »

Sa ne intelegem, uneori sunt foarte in urma cu filmele pe care altii le catalogheaza drept “de vazut”. Nu-s cine stie ce cinefila si de obicei dintr-un film imi amintesc sentimente, cantece, stari.

Aseara am vazut filmul din titlu, pentru ca zacea pe hard de prea mult timp, pentru ca il iubesc pe Bill Murray si mi-am promis ca o sa-i vad toate filmele si pentru ca aveam nevoie de Ceva care sa ma scoata din starea de luni. Asa ca mi-am desfacut o rodie (cu greu – cum dracului se decojeste corect fructul asta?) si am inceput sa ma uit.

Si tare bine am facut. Mi-era dor de Bill Murray si de fata lui de om atoatestiutor si obosit, de umorul de limbaj, de faze amuzante la care doar eu rad ca disperata, de muzica bun in filme exact atunci cand trebuie sa fie (David Bowie in portugheza? Yeah, dude) si de un final care a facut sa mi se ridice parul de pe maini si mi-a marit ochii si sufletul cu aproximativ 35%, ceea ce e mai mult decat puteam sa sper.

Nu vreau sa stric finalul pentru cei care nu l-au vazut, dar cand spune Steve “I wonder if he remembers me” am simtit cum imi curge prin mine tot intelesul acestui film.

In definitiv, cu totii vrem sa-si aminteasca cineva de noi. Chiar daca acel cineva a fost langa noi atat de putin, incat pare a fi doar o bataie de gene.


6 Comments on “The Life Aquatic with Steve Zissou”

 1. 1 Mircea Popescu said at 4:13 pm on January 20th, 2009:

  Rodia cred ca se decojeste corect cu ciocanul.

 2. 2 Sunkissed said at 4:33 pm on January 20th, 2009:

  sigur ia mai putin timp decat cu multa rabdare si cu degetele. asa ca daca viitoare imi pun folie de plastic in bucatarie si izbesc nemernica

 3. 3 Skandalouz said at 5:28 pm on January 20th, 2009:

  sau asa http://www.metacafe.com/watch/297020/how_to_peel_and_seed_a_pomegranate/ :p

 4. 4 Sunkissed said at 5:42 pm on January 20th, 2009:

  vazut, incercat, stresat, nu-mi place :D am o problema cu taiatul pe jumatate, cred ca sunt bolnava psihic, ma enerveaza cand face “craaack”. am gasit o metoda pe youtube, dar iti trebuie 15 minute, rabdare de fier si manusi chirurgicale :)) data viitoare mananc un mar, jur.

 5. 5 Skandalouz said at 3:27 pm on January 21st, 2009:

  :)) l amine dureaza 20 min sa desfac o portocala. Well nu doar desfacerea si curatarea de toate pielitele albe…cah :p

 6. 6 Sunkissed said at 4:07 pm on January 21st, 2009:

  thii, cata rabdare! eu stau mult la grepfruturi, acolo nu suport pielitele. la portocale, n-am treaba. am treaba cu unele mandarine care au multe atze :D


Leave a Reply