Seara lunga

Posted: February 4th, 2009 | Author: | Filed under: Despre natura lucrurilor | No Comments »

Si eu inca sunt la birou. Nu stiu de ce, am terminat tot.

Poate pentru ca sa iau o gura de aer si sa ma limpezesc. Ieri am venit acasa cu un taximetrist care a vorbit tot timpul la telefon si, cand sa cobor, imi spune “Imi cer scuze, tata, ca am vorbit atata”… Mi-au dat lacrimile si nu s-au mai oprit ceva vreme.

Poate pentru ca e timpul sa-mi inchid niste conturi. Nu cu altcineva, cu mine. Am inceput, incet-incet. E urat sa stii ca ai gresit. Dar banuiam ca o s-o fac. Si o s-o mai fac. E inerent. E trist insa ca inca nu pot sa deschid gura cand trebuie si sa o inchid cand trebuie, ca la cei 23 de ani ai mei inca nu stiu sa fac diferenta intre momente. Multe lucruri s-ar rezolva daca as sti mai multe decat stiu, dar nu stiu, unele nu se rezolva si gata. Dar unde mai pot, mi-am luat trusa de scule. La ale mele, anumite relatii abandonate, proiecte lasate balta… diverse nimicuri.

Poate ca e timpul sa ma multumesc. Unele chestii devin clare cand privirea ti se incetoseaza, cand te uiti la o prietena cum amesteca in paste. E bine sa poti, la sfarsitul unei zile de cacat, sa te duci unde stii ca mereu ti-e bine, e bine sa pui mana pe un pix si sa-ti iasa ceva sincer, chiar daca nu are cine stie ce valoare literara, e bine sa te joci si sa aiba cine sa se uite la tine cand faci asta.

Poate pentru ca inca mai caut ceva, in lumea asta virtuala, ceva care sa-mi sara in ochi ca un pop-up din ala jalnic, cu “esti al 9999-lea om care intra aici, ai castigat un os de peste”. Si poate osul ala de peste chiar exista si e folositor la ceva.

Poate pentru ca toata ziua am vrut sa scriu si gandurile mi-au fugit aiurea, pe campii, pe site-uri, pe proiecte, pe carari, pe poze, pe bloguri, pe mailuri, pe fetele oamenilor, pe cartile lor de povesti. Poate pentru ca stiu ca ma duc acasa si ca ma bucur de asta. Cat se poate bucura un om care, totusi, are 23 de ani, nu prea multe griji, un birou la care sa scrie, perdele colorate si o imbratisare calda noaptea. Cu toate greselile, scuzele, defectele si erorile lui.Leave a Reply