Despre introduceri cu suflet si fara corespondent

Posted: February 5th, 2009 | Author: | Filed under: Ce-am mai văzut, citit, auzit, La naiba! | 2 Comments »

Dau de revista Tango azi la munca, o iau la rasfoit in speranta ca trece timpul mai repede, plus ca avea un Bono in litere pe coperta, asa ca a trebuit, ma intelegeti.

Cand, ce-mi citesc ochii. Domnisoara care a scris articolul, sau doamna, nu stiu, spune ca Bono “n-are costumatii sclipitoare, nu-si face intrari spectaculoase, nu da cu chitara de pamant. Nu-si intoarce viata pe dos in tabloide; ziarele nu-i comenteaza decat declaratiile oficiale, deseori controversate. Pentru ca Bono a stiut sa-si construiasca, cu o voce calda si-o privire mandra, propriul mit. Iar versurile, cu miez si miza deseori politica, intregesc imaginea unui artist puternic, sensibil, complex”.

Eu stau si cuget si nu-mi iese. De MacPhisto n-ati auzit? Ba da, ca doar l-ati mentionat mai tarziu in articol. De The Fly ati auzit? Ba cred ca da, doar amintiti de Zooropa, asa cum amintiti si de Mirrorball man. Si nuuu, nu face chestii spectaculoase pe scena, nici nu suna la Casa Alba in timpul unui concert. In plus, cum e asta sa nu ii fie comentate decat declaratiile oficiale? Asta nu se intampla nici cu Papa. Numai pe tema presupuselor aventuri a curs o gramada de cerneala, ce sa mai spun de altele. Bine, nu da cu chitara de scena pentru ca nu prea canta el la chitara foarte des.

Dar, nu-i asa, era nevoie de o introducere duioasa la un articol plin de facts, dupa lecturarea caruia ma simt de parca am citit pagina lui de pe Wikipedia all over again.


2 Comments on “Despre introduceri cu suflet si fara corespondent”

 1. 1 fely said at 12:19 pm on February 6th, 2009:

  excelent!
  foarte bin scris, draga mea, mai ales la adresa unei reviste care se mandreste cu o rubrica de comentat gafele din celelalte glossy-uri de pe piata.
  lasand calitatea ta de fan la o parte, ai dat exemple pe care un minin search pe google sau youtube le evidentiaza foarte bine.
  chapeau!

 2. 2 Sunkissed said at 1:02 pm on February 6th, 2009:

  pai deh, mi se urcase sangili la cap. un articol care a irosit perfect 6 sau 7 pagini, cate dracu au fost


Leave a Reply