A sunkissed world

05 Feb, 2009

Despre introduceri cu suflet si fara corespondent

Posted by: sunkissed In: Ce-am mai văzut, citit, auzit|La naiba!

Dau de revista Tango azi la munca, o iau la rasfoit in speranta ca trece timpul mai repede, plus ca avea un Bono in litere pe coperta, asa ca a trebuit, ma intelegeti.

Cand, ce-mi citesc ochii. Domnisoara care a scris articolul, sau doamna, nu stiu, spune ca Bono “n-are costumatii sclipitoare, nu-si face intrari spectaculoase, nu da cu chitara de pamant. Nu-si intoarce viata pe dos in tabloide; ziarele nu-i comenteaza decat declaratiile oficiale, deseori controversate. Pentru ca Bono a stiut sa-si construiasca, cu o voce calda si-o privire mandra, propriul mit. Iar versurile, cu miez si miza deseori politica, intregesc imaginea unui artist puternic, sensibil, complex”.

Eu stau si cuget si nu-mi iese. De MacPhisto n-ati auzit? Ba da, ca doar l-ati mentionat mai tarziu in articol. De The Fly ati auzit? Ba cred ca da, doar amintiti de Zooropa, asa cum amintiti si de Mirrorball man. Si nuuu, nu face chestii spectaculoase pe scena, nici nu suna la Casa Alba in timpul unui concert. In plus, cum e asta sa nu ii fie comentate decat declaratiile oficiale? Asta nu se intampla nici cu Papa. Numai pe tema presupuselor aventuri a curs o gramada de cerneala, ce sa mai spun de altele. Bine, nu da cu chitara de scena pentru ca nu prea canta el la chitara foarte des.

Dar, nu-i asa, era nevoie de o introducere duioasa la un articol plin de facts, dupa lecturarea caruia ma simt de parca am citit pagina lui de pe Wikipedia all over again.

Share this: Twitter | Facebook

2 Responses to "Despre introduceri cu suflet si fara corespondent"

1 | fely

February 6th, 2009 at 12:19 pm

Avatar

excelent!
foarte bin scris, draga mea, mai ales la adresa unei reviste care se mandreste cu o rubrica de comentat gafele din celelalte glossy-uri de pe piata.
lasand calitatea ta de fan la o parte, ai dat exemple pe care un minin search pe google sau youtube le evidentiaza foarte bine.
chapeau!

2 | Sunkissed

February 6th, 2009 at 1:02 pm

Avatar

pai deh, mi se urcase sangili la cap. un articol care a irosit perfect 6 sau 7 pagini, cate dracu au fost

Comment Form

About

"Some people never go crazy. What truly horrible lives they must lead." Bukowski

Silvia's books

American Gods
The Graveyard Book
Dance Dance Dance
Kafka on the Shore
Foundation
Prelude to Foundation
Lolita
One Hundred Years of Solitude
Slaughterhouse-Five
The Catcher in the Rye
The Blind Owl
Steppenwolf
Demian/Siddharta/Der Steppenwolf
The Glass Bead Game
Demian
Peter Camenzind
The Fairy Tales of Hermann Hesse
Gertrude
Knulp
Rosshalde


Silvia's favorite books »

Take a lookKokoro by Natsume Sōseki