Jurnal de boala

Posted: February 8th, 2009 | Author: | Filed under: Eu cu mine | No Comments »

Ziua a 3-a, coafura s-a pleostit, gripa rezista.

Caci am decis ca e gripa. Frisoanele, febra, durerile de cap, de ochi, de muschi, nasul infundat si, in general, starea de lovita cu leuca si lasata pe marginea drumului au dat de gol bestia.

Daca ma mai intreaba cineva daca am vazut ce frumos si cald a fost sambata afara, iau ceva si ii bat, jur. Nu, n-am vazut, fiindca am zacut. Din 24 de ore, cel putin 16, 17 le-am petrecut intr-o stare de semi-constienta, din care ma mai trezeam cate putin ca sa mai mananc o supa de pui.

Draga gripa, desi se spune ca nu stii ce-ai avut pana nu pierzi acel lucru, am asa un sentiment ca de tine n-o sa-mi para rau deloc. Singura chestie care ma bucura e ca esti tu, gripa, cea care ma stresezi, tu, pe care am cum sa te tratez si care, de bine, de rau si cu ajutorul medicinei moderne, ma vei parasi in cateva zile, si nu altceva. Ca, vorba ceea, sunt lucruri mai rele decat o gripa si zic mersi ca nu le am.

Maine voi sta acasa, dar ceva-mi spune ca as fi vrut sa fiu sanatoasa si sa bomban ca e luni si ca e dimineata si sa-mi fie bine si sa pot sa respir si sa bomban fara sa fiu ragusita.

Si, printr-un concurs de imprejurari nefericite, mai sunt si singurica in seara asta. Impartaseam mai demult cu un prieten dorinta ca uneori, doar uneori, sa am o seara numai pentru mine. Dar vorba aia, zana care indeplineste dorinte nu prea stie ce e ala timing, drept dovada ca m-a lasat singurica fix cand sunt mai transpirata si mai mucioasa si mai neajutorata, fix cand am nevoie sa ma vait si sa-mi poarte cineva de grija.

Ziua a 3-a se incheie aici, cu un fervex, o portocala si un film.Leave a Reply