Sa facem bum

Posted: February 23rd, 2009 | Author: | Filed under: Eu cu mine | 4 Comments »

Deseori imi imaginez ca am dinamita in suflet. Si ca toata lumea, dar absolut toata lumea are la ea o bricheta. Din aia simpla, rosie, fara siguranta pentru copii. Astfel incat sa poata fi utilizata oricand, oriunde, de catre oricine.

Dimineata, ma atarn pe geam pentru 5 minute, oricat de frig e afara, ca sa savurez o gura, doua de cafea. Si acum e frig si vant si nu e deloc imbietor afara. In blocul vecin, cineva fumeaza o tigara, altcineva si-a spalat draperiile astfel incat sa ma pot uita eu cum se plimba prin camera, vorbind la telefon. Un cuplu ia masa in bucatarie, mereu singuri. Vanzatorul de ziare nu e amabil decat meircurea. La metrou, oamenii isi pastreaza pozitiile, adica muzicantii veseli si omul cu vioara, ocazional un cersetor. Cand ploua sau ninge, nu sunt acolo si mi se pare pustiu.

In metrou, daca o vad pe ea, cea cu tunsoarea asimetrica si haina gri, stiu ca am intarziat. Daca-i vad pe ei, cuplul amorezat, ea frumoasa si mirosind mereu bine iar el topit dupa ea, inseamna ca sunt la fix. Orice ar insemna si asta.

Cateodata, mai vine vecina sa-mi spuna cum suntem niste depravate. Ma uit prin ea, mi-amintesc ca a pierdut recent un fiu.

In drum spre casa, in baruri, fete, oameni, haine. Unii sunt prietenii mei, am trait lucruri cu ei si langa ei. Altii sunt starturi esuate, nici n-am apucat sa incepem ceva, ca am trecut unii pe langa altii in metrou, autobuz, etc. Altii nu sunt langa mine, dar uneori e ca si cum ar fi, o culoare, un fir de par imi aminteste de ei.

Seara ma fac covrig si ma las luata in brate. Si zambesc si dorm bine.

Iar in weekend, ma pierd printre oameni din carti, din filme, printre cei care sunt familia mea.

Si fiecare, dar fiecare dintre acesti oameni detine o bricheta, simpla, rosie, fara siguranta pentru copii. Iar eu pot sa fac bum, cu inima mea plina de dinamita.


4 Comments on “Sa facem bum”

 1. 1 razvan said at 11:07 pm on February 23rd, 2009:

  seara te faci covrig si te lasi luata in brate…si cine se muleaza dupa forma ta de covrig?….esti norocoasa si e persoana iubita sau visezi la cum va fi atunci…?

 2. 2 Sunkissed said at 9:25 am on February 24th, 2009:

  haha, nu ma las luata in brate de roadele imaginatiei meie, de obicei :) sa zicem ca sunt foarte norocoasa

 3. 3 razvan said at 12:50 pm on February 24th, 2009:

  lucky one :)

 4. 4 Sunkissed said at 2:04 pm on February 24th, 2009:

  de data asta, da :)


Leave a Reply