Felicitarea cu prajiturele

Posted: February 26th, 2009 | Author: | Filed under: Despre natura lucrurilor | No Comments »

Carturesti, ora 19 seara. Subiectul intra in librarie, pentru a se holba la carti. Dupa ceva vreme, subiectul decide sa iasa, neavand destui bani pentru a-si cumpara cele 1500 de carti pe care le-ar dori. Dar inainte sa iasa, trece pe la felicitari, pentru ca voia sa-i ofere cuiva drag una. Subiectul inca nu le gaseste desuete.
In fata standului de felicitari, o doamna ce pare incurcata ii arunca o privire subiectului, vrea sa-i spuna, parca, ceva. Subiectul ii zambeste incurajator si astfel ia nastere urmatorul dialog:
-Caut o felicitare pentru nepotul meu… E ziua lui si ma uitam dupa ceva mai clasic, dar vad ca nu au asa, felicitari clasice…
-Da, nu prea au aici… Dar hai sa ne uitam, poate gasim totusi ceva…
-Da, e ziua lui, implineste 13 ani… Nu e in tara acum, mai am si o nepoata. Stiti, e un tobosar foarte bun pentru varsta lui. Ce ziceti de asta?
-Nu stiu ce sa zic, e prea… de fete, asa. Uite, am gasit una cu “Happy Birthday”
-Da, da, parca merge… ar fi cea mai potrivita pana acum. Si vreau sa-i iau una si nepoatei mele, ea e mai mica, nu e ziua ei, vreau sa-i iau doar asa…
-Pai sa cautam…
-Asta e de sarbatorile de iarna, nu? Si uite, am gasit asta, ei ii plac animalele mult, dar n-are plic si vreau cu plic… Si vad ca sunt multe pentru proaspetele mamici mai mult.
- Vad ca nu prea e nimic… A, uite, pentru nepotul dvs! o felicitare cu un baietel care bate la tobe!
-Daaa, e foarte potrivita! El e bun la percutie, v-am zis… E perfecta.
-Ma bucur. Acum sa cautam pentru nepotica.
[Urmeaza vreo 10 minute de scormonit printre felicitari si de "hmm", "mnuu", "nu merge...", asta e cu copii mici" si altele de acest fel. La un moment dat, subiectul vede alte felicitari in alta parte si fuge acolo, aude in urma-i un "Multumeesc!", cauta acolo si gaseste. Vine victorios inapoi.]
-Ia uite ce-am gasit! E cu prajiturele! Si cu zane! Si prajiturelele sunt una peste alta si zanele stau sus pe ele.
-Vai, ce draguta e. E foarte potrivita. Va multumesc mult! M-ati ajutat enorm. La revedere si bafta la scoala!
Subiectul iese fericit din Carturesti. Cineva a zambit azi din cauza lui. Si, in plus, i s-a zis bafta la scoala. Ceea ce, la 23 de ani, prinde foarte, foarte bine.

[si aici , daca tot m-am angajat sa povestesc Bucurestiul…]Leave a Reply