A sunkissed world

02 Mar, 2009

Alt fel de film de actiune

Posted by: sunkissed In: Ce-am mai văzut, citit, auzit

Nu sunt genul de persoana care sa prefere filmele de actiune. Unei scene cu urmariri dramatice pe acoperisuri ii prefer o scena cu o conversatie taioasa, iar unei scene in care eroul principal e impuscat in spate si totusi il invinge pe ala rau, salvand si fata, ii prefer un prim plan cu o privire care spune o mie de cuvinte.

Pentru ca oamenii ma fascineaza si resursele lor interioare, bune sau rele, asemenea. Cad pe spate cand dau de conversatie inteligenta, de fraze bine ticluite, de rasturnari de situatie care se produc nu din cauza unei arme ascunse la spate, ci din cauza unor gloante verbale drept in fata.

De-aia am fost si sunt fan “The West Wing”. Unul din cele mai bune seriale facute in ultimii ani. Marea mea greseala a fost ca am citit ce se va intampla si asta m-a impiedicat sa ma mai uit la ultimul sezon.

De-aia mi-a placut atat de tare “Frost/Nixon”, pe care l-am vazut aseara, dupa un “Yes Man” amuzant asa-si-asa si un “Revolutionary Road” foarte bun, care beneficiaza de exact acea incarcatura emotionala in conversatie, de acel moment in care vezi mai mult decat se spune.

Dar “Frost/Nixon” a fost magistral, cadrele finale, de geniu si intreg tonul filmului a fost tensionat, reusind sa ma faca sa ma simt de parca eram chair acolo, in acele vremuri. Filmul a fost pentru mine o lectie, pe mai multe planuri: m-am simtit ca la scoala, cand invatam limbajul nonverbal – jocul actorilor este stralucit aici, am invatat ca o intrebare poate da peste cap cursul unui interviu, ca un prim plan face mai mult decat o mie de cuvinte si ca poti sa castigi fara sa te bucuri, de fapt de asta. Per total, daca strau sa ma gandesc, n-am invatat ce nu stiam, de fapt, dar mi-a prins extraordinar de bine sa-mi reamintesc. La fel cum mi-a prins extraordinar de bine sa vad un film in care emotiile au rolul principal.

Singura dorinta care nu mi-a fost indeplinita a fost sa fie mai bine conturat David Frost. Am simtit ca-i lipsea ceva, ceva subtil, dar tot ii lipsea.

Share this: Twitter | Facebook

2 Responses to "Alt fel de film de actiune"

1 | Tomata cu scufita

March 2nd, 2009 at 3:43 pm

Avatar

Ce coincidenta, chiar aseara am vazut si eu Revolutionary Road. Mi s-a parut ok, dar nu extraordinar si de Leo diCaprio mi-a placut mai mult decat de Kate Winslet. Nu cred ca m-am mai uita inca o data la el, dar tema si drama sunt intr-adevar pline de intrebari si subintelesuri.

2 | Sunkissed

March 2nd, 2009 at 4:47 pm

Avatar

da, si mie mi-a placut mai mult de el. mi s-a parut mai mulat pe rol. si de vazut inca o data, nici eu nu cred ca m-a mai inhama. dar as mai revedea scena cu ultima cearta din film.

Comment Form

About

"Some people never go crazy. What truly horrible lives they must lead." Bukowski

Silvia's books

American Gods
The Graveyard Book
Dance Dance Dance
Kafka on the Shore
Foundation
Prelude to Foundation
Lolita
One Hundred Years of Solitude
Slaughterhouse-Five
The Catcher in the Rye
The Blind Owl
Steppenwolf
Demian/Siddharta/Der Steppenwolf
The Glass Bead Game
Demian
Peter Camenzind
The Fairy Tales of Hermann Hesse
Gertrude
Knulp
Rosshalde


Silvia's favorite books »

Take a lookKokoro by Natsume Sōseki