Lucruri pentru mine

Posted: March 9th, 2009 | Author: | Filed under: Ce-am mai văzut, citit, auzit, Despre natura lucrurilor, Eu cu mine | 2 Comments »

Am inceput bine saptamana asta. Imi fac niste planuri destul de concrete si care ma ajuta sa fiu om responsabil, ceea ce e cam derutant pentru mine. Pana am inceput eu sa ma descurc prin notiuni si concepte a durat ceva, acum va dura si mai mult pana cand voi reusi sa pun toate actele la punct.

Binele vine tocmai din faptul ca fac ceva pentru mine si ca oamenii ma ajuta, iar daca nu se pricep, macar ma asculta. E foarte important ca, atunci cand faci chestii de om mare, sa te simti ajutat si sprijinit.

Ce e si mai bine e ca imi planuiesc sincer o mica excursie in Zagreb, in vara. Si asta e ciudat, ca o planuiesc de acum, eu, care nu planuiesc chestii in avans pentru ca nu-mi place. Dar nici sa n-am ce face pentru ca nu m-am gandit din timp si acum e prea tarziu nu-mi place, asa ca inca o activitate matura de bifat.

Si mai bine e ca in sfarsit m-am apucat de “Maestrul si Margareta”, o carte pe care voiam de mult s-o citesc.

In alta ordine de idei, am vazut ieri doua filme so-so, “The Visitor” si “Seven Pounds”. La “The Visitor”, m-a deranjat deseori dorinta regizorala de a face din rahat, bici. Adica, daca tot nu sustii cu argumente anumite chestii, macar straduieste-te ca morala sa fie una care sa te lase pe ganduri mult mai mult timp decat a durat filmul. Mi s-a parut fortata incercarea de a pune privitorul pe ganduri. Iar “Seven Pounds” pacatuieste prin sfarsit. Oricat de absorbit ai fi de film, e imposibil sa nu sesizezi niste neconcordante de final care te lasa cu un gust amar.

Am flori in casa, mi-e bine acum. Peste 5 minute, cine stie. Am auzit ca maine ploua si tare nu vreau sa-mi pierd soarele. Azi mi-as fi dorit sa am aparatul foto la mine; am surprins niste mutre si niste culori incredibile la metrou. Cred ca sunt acolo mereu, doar ca uneori sunt prea afundata in muzica si-n carte pentru a le mai observa. Si sub pamant sunt lucruri dragute.

Cred ca-mi lipseste poezia azi. Nu stiu; o fi bine, o fi rau…


2 Comments on “Lucruri pentru mine”

  1. 1 Skandalouz said at 2:35 pm on March 10th, 2009:

    Si poti poza mutrele? I mean fara sa te observe?

  2. 2 Sunkissed said at 3:23 pm on March 10th, 2009:

    am incercat azi si, sincer, nu prea :D


Leave a Reply