A sunkissed world

18 Mar, 2009

De la celalat capat al meu

Posted by: sunkissed In: Eu cu mine

Nu-mi mai arde de aproape nimic. E depresia de 5 dupa-amiaza, regulamentara. Depresia regulamentara de martie. Maine e ziua in care-mi amintesc ce n-am si ma usuca treaba asta ca pe un amarat de copac prins intr-un mare incendiu. Multe chestii m-au facut sa-mi fie frica, sila, dor, mila, multe chestii mi-au amintit ca sunt om, ca sunt fiica, ca sunt lipsita de ceva care m-ar fi facut intreaga.

Iar eu maine trebuie sa zambesc si sa ma prefac ca am un adapost pe timp de furtuna, cand toate cartile mele s-au daramat din forma in carele pusesem, cu grija. Maine, in sufletul meu, sunt copil. Maine e doar ziua oficiala in care eu ma simt la fel ca in toate celelalte zile.

Nu stiu, sentimentul meu de neputinta e atat de mare, ca ma umple. Si cand esti plin de neputinta, nu poti sa mergi drept. M-am straduit sa merg drept mai alaltaieri pe strazile unui oras unde am cunoscut o fericire si o stare de siguranta asa cum probabil ca n-o sa mai am in toata viata mea, acelasi oras unde mi s-au spart toate visele. Cred ca, fizic, am mers drept. In realitate, eram ingreunata de pasii mei de copil fericit. Pe dinauntru, am ditamai cocoasa.

Asta dupa ce m-am straduit atata vreme, dupa fiecare „realizare”, sa ma conving ca e totul ok. Dar eu una imi pot spune orice, pot sa ma conving de orice; nu de cuvintele mele am nevoie.

Mi-e greu si nu vreau sa spun asta nimanui, asa ca o spun aici. Ce mai conteaza… Nu ma mai pot adresa tie. Nici macar ca exercitiu de sinceritate. Nu in cuvintele in care vorbesc oamenii, in niciun caz.

Share this: Twitter | Facebook

11 Responses to "De la celalat capat al meu"

1 | razvan

March 18th, 2009 at 6:32 pm

Avatar

cateodata ajungi la un punct in care cuvintele nu iti mai pot exprima sentimentele , trairile, emotii, durerile…oricate cuvinte ai cauta in dictionar. o privire calda, o atingere fac mult mai multe. e greu mai ales cand ai ceva care te macina, misuna in tine …dar nu vrei sa zici nimanui. orice ar fi trebuie sa vorbesti, nu poti sa te abtii , trebuie sa zici cuiva. am o vorba: nu tine in tine ca se strica. tebuie sa vb cu cineva, indiferent de consecinte, sa fi ascultata iti va da un sentiment de eliberare.

2 | Ciupercutza

March 18th, 2009 at 8:41 pm

Avatar

Of, mai fata frumoasa … ce ma oftic ca tu intotdeauna exprimi mai bine decat mine multe lucruri. Stii sa alegi cuvintele.

“Nu stiu, sentimentul meu de neputinta e atat de mare, ca ma umple” – as fi vrut sa scriu eu asta :)

Suntem amandoua napadite de astenia de primavara??

3 | Sunkissed

March 18th, 2009 at 11:12 pm

Avatar

stiu ca e bine sa vorbesti, vorbesc, nu am retineri, dar ma intreb de multe ori de rost are.
la mine e astenia de primavara care-si face de cap, plus o zi in care se fac sase ani de cand nu mai e tata printre noi, ceea ce ma face sa scriu ca mai sus.

dar daca e vorba de ales cuvinte, pot sa fac o meserie din asta – dati-mi o stare si eu va scriu cuvinte cheie :D cu starile mele stau mai prost

4 | silvia

March 19th, 2009 at 1:41 am

Avatar

oamenii rar spun ceva, sau ceva anume, prin cuvinte. uneori lipsa lor spune tot…

5 | razvan

March 19th, 2009 at 8:34 am

Avatar

rostul vorbitului se trage de undeva din natura fiintei umane, pentru ca omul este o fiinta care traieste cu (si pentru) socializare. din nevoia de a impartasi, a disputa idei, pareri. chiar daca rezultatul nu e vizibil , destainuirea a un impact in subconstient, subconstient care nu il poti controla si nu stii ce e in el…il poti influenta prin ceea ce faci, vezi , auzi. imi pare rau ca a trebuit sa vezi un parinte cum se stinge din viata la o varsta cand trebuia sa fie langa tine sa te indrume in ceea ce faci. sunt convins ca e greu, dar asta e mersul lucrurilor si nu putem face nimic: oamenii se nasc, traiesc si mor. si nimeni nu poate schimba asta.

6 | Sunkissed

March 19th, 2009 at 9:12 am

Avatar

stiu toate astea. dar uneori, sunt si eu razvratita

7 | razvan

March 19th, 2009 at 9:44 am

Avatar

mda, i know the feeling…tuturor cred ca ni se mai intampla din cand in cand

8 | Sunkissed

March 19th, 2009 at 10:07 am

Avatar

pai asa e si firesc, altfel am fi roboti :)

9 | ipo

March 19th, 2009 at 10:59 am

Avatar

Pe mine sentimentul de neputinta din contra, ma goleste. Si, la naiba, parca nu ma mai obisnuiesc odata cu el.

10 | Sunkissed

March 19th, 2009 at 11:30 am

Avatar

nu cred ca o sa ne obisnuim vreodata

11 | ipo

March 19th, 2009 at 6:26 pm

Avatar

Ar fi si mai rau daca ne-am obisnui

Comment Form

About

"Some people never go crazy. What truly horrible lives they must lead." Bukowski

Silvia's books

American Gods
The Graveyard Book
Dance Dance Dance
Kafka on the Shore
Foundation
Prelude to Foundation
Lolita
One Hundred Years of Solitude
Slaughterhouse-Five
The Catcher in the Rye
The Blind Owl
Steppenwolf
Demian/Siddharta/Der Steppenwolf
The Glass Bead Game
Demian
Peter Camenzind
The Fairy Tales of Hermann Hesse
Gertrude
Knulp
Rosshalde


Silvia's favorite books »

Take a lookKokoro by Natsume Sōseki