De la celalat capat al meu

Posted: March 18th, 2009 | Author: | Filed under: Eu cu mine | 11 Comments »

Nu-mi mai arde de aproape nimic. E depresia de 5 dupa-amiaza, regulamentara. Depresia regulamentara de martie. Maine e ziua in care-mi amintesc ce n-am si ma usuca treaba asta ca pe un amarat de copac prins intr-un mare incendiu. Multe chestii m-au facut sa-mi fie frica, sila, dor, mila, multe chestii mi-au amintit ca sunt om, ca sunt fiica, ca sunt lipsita de ceva care m-ar fi facut intreaga.

Iar eu maine trebuie sa zambesc si sa ma prefac ca am un adapost pe timp de furtuna, cand toate cartile mele s-au daramat din forma in carele pusesem, cu grija. Maine, in sufletul meu, sunt copil. Maine e doar ziua oficiala in care eu ma simt la fel ca in toate celelalte zile.

Nu stiu, sentimentul meu de neputinta e atat de mare, ca ma umple. Si cand esti plin de neputinta, nu poti sa mergi drept. M-am straduit sa merg drept mai alaltaieri pe strazile unui oras unde am cunoscut o fericire si o stare de siguranta asa cum probabil ca n-o sa mai am in toata viata mea, acelasi oras unde mi s-au spart toate visele. Cred ca, fizic, am mers drept. In realitate, eram ingreunata de pasii mei de copil fericit. Pe dinauntru, am ditamai cocoasa.

Asta dupa ce m-am straduit atata vreme, dupa fiecare „realizare”, sa ma conving ca e totul ok. Dar eu una imi pot spune orice, pot sa ma conving de orice; nu de cuvintele mele am nevoie.

Mi-e greu si nu vreau sa spun asta nimanui, asa ca o spun aici. Ce mai conteaza… Nu ma mai pot adresa tie. Nici macar ca exercitiu de sinceritate. Nu in cuvintele in care vorbesc oamenii, in niciun caz.


11 Comments on “De la celalat capat al meu”

 1. 1 razvan said at 6:32 pm on March 18th, 2009:

  cateodata ajungi la un punct in care cuvintele nu iti mai pot exprima sentimentele , trairile, emotii, durerile…oricate cuvinte ai cauta in dictionar. o privire calda, o atingere fac mult mai multe. e greu mai ales cand ai ceva care te macina, misuna in tine …dar nu vrei sa zici nimanui. orice ar fi trebuie sa vorbesti, nu poti sa te abtii , trebuie sa zici cuiva. am o vorba: nu tine in tine ca se strica. tebuie sa vb cu cineva, indiferent de consecinte, sa fi ascultata iti va da un sentiment de eliberare.

 2. 2 Ciupercutza said at 8:41 pm on March 18th, 2009:

  Of, mai fata frumoasa … ce ma oftic ca tu intotdeauna exprimi mai bine decat mine multe lucruri. Stii sa alegi cuvintele.

  “Nu stiu, sentimentul meu de neputinta e atat de mare, ca ma umple” – as fi vrut sa scriu eu asta :)

  Suntem amandoua napadite de astenia de primavara??

 3. 3 Sunkissed said at 11:12 pm on March 18th, 2009:

  stiu ca e bine sa vorbesti, vorbesc, nu am retineri, dar ma intreb de multe ori de rost are.
  la mine e astenia de primavara care-si face de cap, plus o zi in care se fac sase ani de cand nu mai e tata printre noi, ceea ce ma face sa scriu ca mai sus.

  dar daca e vorba de ales cuvinte, pot sa fac o meserie din asta – dati-mi o stare si eu va scriu cuvinte cheie :D cu starile mele stau mai prost

 4. 4 silvia said at 1:41 am on March 19th, 2009:

  oamenii rar spun ceva, sau ceva anume, prin cuvinte. uneori lipsa lor spune tot…

 5. 5 razvan said at 8:34 am on March 19th, 2009:

  rostul vorbitului se trage de undeva din natura fiintei umane, pentru ca omul este o fiinta care traieste cu (si pentru) socializare. din nevoia de a impartasi, a disputa idei, pareri. chiar daca rezultatul nu e vizibil , destainuirea a un impact in subconstient, subconstient care nu il poti controla si nu stii ce e in el…il poti influenta prin ceea ce faci, vezi , auzi. imi pare rau ca a trebuit sa vezi un parinte cum se stinge din viata la o varsta cand trebuia sa fie langa tine sa te indrume in ceea ce faci. sunt convins ca e greu, dar asta e mersul lucrurilor si nu putem face nimic: oamenii se nasc, traiesc si mor. si nimeni nu poate schimba asta.

 6. 6 Sunkissed said at 9:12 am on March 19th, 2009:

  stiu toate astea. dar uneori, sunt si eu razvratita

 7. 7 razvan said at 9:44 am on March 19th, 2009:

  mda, i know the feeling…tuturor cred ca ni se mai intampla din cand in cand

 8. 8 Sunkissed said at 10:07 am on March 19th, 2009:

  pai asa e si firesc, altfel am fi roboti :)

 9. 9 ipo said at 10:59 am on March 19th, 2009:

  Pe mine sentimentul de neputinta din contra, ma goleste. Si, la naiba, parca nu ma mai obisnuiesc odata cu el.

 10. 10 Sunkissed said at 11:30 am on March 19th, 2009:

  nu cred ca o sa ne obisnuim vreodata

 11. 11 ipo said at 6:26 pm on March 19th, 2009:

  Ar fi si mai rau daca ne-am obisnui


Leave a Reply