Lacrimi de capitala

Posted: March 24th, 2009 | Author: | Filed under: Despre natura lucrurilor | 4 Comments »

Bucurestiul e locul unde am plans cel mai mult. Tragediile mele s-au desfasurat aici, ca pe o mare scena, un spectacol pe langa spectatorii treceau grabiti, preocupati de taxe si impozite, nu de lacrimile unei fete.

Am plans pe strada, in apartamentul meu, in apartamentele altora, in bai, in baruri, in metrou, pe strada. Acum, ca scriu asta, constat ca sunt cam slaba din fire, totusi imi amintesc fiecare lacrima, ii simt curgerea tacuta sau vulcanica pe obraz, imi amintesc cat si cum m-a durut. Imi amintesc si ca, eventual, le-am sters si mi-am intors spatele la spectatori, intr-un gest de fronda fara utilitate.

Bucurestiul e un loc grozav in care sa plangi. Are exact atata mizerie cat sa-ti porneasca suvoiul de lacrimi care-ti sta in gat de ceva vreme si fix atata frumusete cat sa te faca sa te opresti. Bucuresti e orasul in care poti sa plangi in apartamentul tau, in apartamentele altora, in bai, in baruri, in metrou sau pe strada fara ca cineva sa vina sa te intrebe de ce plangi. Mie nu-mi place sa fiu intrebata de ce plang. Cu ce ma ajuta pe mine sa-ti spun tie de ce plang? De parca imi doresc sa-mi amintesc, asa ca pastreaza-ti curiozitatea pentru tine.

Bucurestiul e locul unde am plans cel mai mult… si cumva, asta e un lucru bun.

(Aparut in premiera aici)


4 Comments on “Lacrimi de capitala”

 1. 1 Tomata cu scufita said at 4:12 pm on March 24th, 2009:

  Nu m-am gandit niciodata la asta, dar e atat de adevarat ce zici. Ma tot chinui sa-mi amintesc daca am plans pe strada prin Timisoara, sau prin bai, si prea putine locatii imi vin in minte. Cu exceptia apartamentului meu, care ar fi fost inundat de nu stiu cate ori, daca lacrimile s-ar fi adunat.

 2. 2 Sunkissed said at 4:22 pm on March 24th, 2009:

  oho, bietul meu fost apartament… vai de el si de vecinii de sub mine, oameni simpatici, de altfel…

 3. 3 somnulescu said at 10:35 am on March 25th, 2009:

  daca e sa extrapolam …Romania e un loc grozav unde sa plangi :-<

 4. 4 Sunkissed said at 10:48 am on March 25th, 2009:

  depinde cum privesti. vine un optimist si-ti da in cap cu un “ba romania e un loc grozav unde sa razi, hahaha”


Leave a Reply