Primii pasi in viata de adult

Posted: March 24th, 2009 | Author: | Filed under: Despre natura lucrurilor | 8 Comments »

Primii mei pasi in viata de adult pe care atata am hulit-o sunt facuti timid in fiecare zi. Au inceput de cand am plecat de acasa la facultate in Bucuresti si a trebuit sa ma obisnuiesc fara mama si fara facilitati de copil razgaiat.

Au continuat atunci cand mi-am luat acest domeniu si hostingul. Pentru mine chiar a fost important, poate suna stupid, insa simtul meu de posesiune era atat de dezvoltat, incat simteam ca trebuie sa am intr-adevar acest loc.

Apoi, bineinteles, am ajuns in punctul in care a trebuit sa termin facultatile si jur ca niciodata viata de adult n-a fost mai injurata decat in acele zile in care trebuia sa scriu si sa invat si sa corectez si sa-mi controlez nervii.

A urmat primul meu loc de munca si o serie de prime alte lucruri care continua si azi. Program fix, lupta cu somnul (extrem de dificila pentru cineva permanent obosit cum sunt eu, cred ca m-am nascut cu o mutatie genetica ce ma face sa dorm ca un leu – animalele alea cu coama de dorm 20 de ore pe zi si in restul mananca, se joaca si fac sex), colegi, taskuri, creativitate, drumul cu metroul etc etc etc.

Un alt pas a fost cel mentionat si in postul de mai jos: mutatul impreuna. Chiar daca nu stam singuri, e ceva si n-o sa mai insist pe chestia asta decat in mintea mea bolnava.

Si azi constat ca am mai facut ceva, am devenit dintr-un simplu om de care statul habar n-avea, PFA. Sunt in evidente, cum s-ar zice (ma rog… trebuie sa ma duc intai la finante pentru asta, dar sa zicem…). Acum statul ma stie si sunt convinsa ca n-o sa ezite sa ma caute. La fel cum sunt convinsa ca o sa-mi prind urechile in contabilitatea primara si facturi si stampile si impozite si toate cele.

Si toate aceste lucruri mi se par chiar si acum ireale. Sunt prea pe felia mea de lume ca sa ma implic cu adevarat. Am senzatia ca testez apele lumii oamenilor mari cu degetul mic de la picior, care nu prea stie el cum sta treaba cu simturile – confunda rece si cald intr-o veselie.

PieS: as dori sa urez multa sanatate si noroc in viata celor care au decretat, pe site-urile de meteo, ca azi va ploua si va fi frig. Die in darkness, ca sa zic asa.


8 Comments on “Primii pasi in viata de adult”

 1. 1 ipo said at 1:54 pm on March 24th, 2009:

  La mine cel mai mare pas a fost cand mi-am luat primul job. De atunci nu am mai luat bani de la parinti decat imprumut. Dar adevaratul pas in viata de adult nu stiu daca pana acum, la 29 de ani, l-am facut. Atia nu sunt pasi, e mai murt un fel de taras pe coate. La un moment dat fara sa vrei, tzop!, te-ai trezit adult. Si adio cale de intors!

 2. 2 Sunkissed said at 2:47 pm on March 24th, 2009:

  :))

  uite ca la asta nu m-am gandit: taras pe coate. ca asta e si senzatia mea :))

 3. 3 Lu said at 4:53 pm on March 24th, 2009:

  nu stiu cum (adik stiu :))dar te inteleg perfect. am parcurs cam aceeasi pasi pe care i-ai parcurs si tu in viata ta de “om mare” si am ajuns si la momentul PFA. si de doua saptamani umblu pe la finante, imi fac stampila, incerc sa strang chitante si bonuri ca se le deduc (desi nu cred la cat sunt de dezodonata), ieri mi am lua CIF si de acum va trebui sa emit si eu facturi, ca doar primesc onorariu si altfel s-ar numi evaziune fiscala. s-a dus de rapa copilaria noastra :((

 4. 4 Sunkissed said at 4:59 pm on March 24th, 2009:

  sa stii ca da. eu inca nu m-am dus la finante, imi fa curaj. asta cu bonurile si chitantele nu cred ca o sa-mi iasa nici mie, pentru ca si eu sunt varza la organizare.
  cand ma gandesc ca eu o sa emit facturi, imi vine sa rad :))

 5. 5 ipo said at 12:17 pm on March 25th, 2009:

  Suna bine Persoana Fizica Autorizata. E asa, ceva legat si de persoana ta, daresti si autorizata sa faci cine stie ce scamatorii financiare. E asa, ca un artist care trebuie sa-si vanda operele sau un super meserias, gen ceasornicar de lux. Vrei sa scoti bani din scrisul pe blog? :)

 6. 6 Sunkissed said at 12:43 pm on March 25th, 2009:

  pe blogul asta, nu. deocamdata.
  vreau sa scot bani pur si simplu :)

 7. 7 Skandalouz said at 4:45 pm on March 25th, 2009:

  Ce te-a facut sa treci la PFA?

 8. 8 Sunkissed said at 4:56 pm on March 25th, 2009:

  nevoia.
  e mult mai avantajos in momentul de fata pentru mine.


Leave a Reply