You'll never walk alone

Posted: April 17th, 2009 | Author: | Filed under: La naiba! | 2 Comments »

Uite-asa m-am trezit cu acest cantecel in cap. In plus, m-am trezit cu o durere de cap imensa – pentru ca am fost o vita cu pantofi aseara, long story- si, in plus, cu durere de spate si de stomac. Si uite-asa, se ia o Silvia chinuita si se pune la facut bagaj si se trimite in lume sa cumpere bilet dintr-o gara atat de agitata. N-am mai vazut de mult gara dimineata. E aproape simpatica. Cel putin azi, oamenii zambeau, se bucurau ca se duc acasa. Si asta e un avantaj al sarbatorilor. Oamenii care se duc acasa isi amintesc de asta cu drag.

Nu m-am mai gandit la Paste si de ce insemna pentru mine cand eram mai mica. Erau traditii la care nu credeam c-o sa renunt nicicand. Si uite ca acum, din toate traditiile si vacanta mea lunga de Paste au ramas cateva zile, mai exact trei, cu ai mei, care abia ne ajung sa recuperam.Oricum, Pastele nu reuseste sa ma bucure prea tare. Am alte si alte amintiri legate de el, mult prea puternice – sau sunt eu prea slaba – ca sa nu le acord atentia necesara. De vreo cativa ani, mai exact 6, Pastele incepe sa devina din ce in ce mai transparent pentru mine.

De Pastele trecut, stiu ca m-am dus acasa insa cu inima plina si goala in acelasi timp, m-am dus sa ma gandesc si sa iau o decizie, m-am dus, iarasi, cu alte ganduri acasa, de Paste. Mai stiu ca, dupa ce m-am intors, chestiile s-au modificat radical si intr-un bine simplu si frumos. Pastele asta, ma duc acasa obosita, stresata, cu multe ganduri pe cap si in sacosa si cu un dor mare de tot. Si uite-asa, fac ce fac si… Si nu pot decat sa sper ca dupa Paste or sa se aseze iar multe chestii care stau acum stramb.

Acum beau ceai de sunatoare si tei intr-o cana cu Mos Craciun. Si ma simt de parca fac un cocktail de sarbatori. Mai trebuie, in loc de lumanare parfumata, sa-mi aprind o lumanare de Hanukkah, sa ma vopsesc pe fata si sa serbez Kwanzaa si sa serbez toti sfintii. Dar parca nu e de ajuns sa-ti pui un iepuras pe birou si un brad in casa, parca mai era ceva…

La 17:20 o sa plec sa-mi aduc aminte ce. Sa speram ca n-o sa mai iau cu mine durerea de cap, spate si stomac; deja am ditai rucsacul.


2 Comments on “You'll never walk alone”

  1. 1 morbo said at 10:40 pm on April 17th, 2009:

    uuu,canticelu’ l-am invatat acu’ 2 luni pe de rost si intr-o sambata il cantam pe la 2 noaptea, printr-un parc, in drum spre casa

  2. 2 Sunkissed said at 9:25 am on April 21st, 2009:

    hehe
    eu l-am cantat acum vreo cateva saptamani intr-un bar – toate variantele, de la aia originala la aia punk


Leave a Reply