500 cuvinte/ zi

Posted: April 24th, 2009 | Author: | Filed under: Despre natura lucrurilor | 2 Comments »

Hemingway scria 500 de cuvinte pe zi. Pentru antrenament. Cred ca functiona treaba asta, din punct de vedere scriitoricesc. Insa nu stiu cat de bine face la sanatate. Cand scrii, pui ceva din tine, invariabil, iti aduci aminte de ceva din viata ta, de cineva, de cuvinte sau gesturi. Si sa faci asta in fiecare zi e putin dubios, daca nu daunator.

Cu toate astea, si eu fac cam acelasi lucru. Scriu aproape in fiecare zi. Daca nu aici, altundeva. Daca nu despre ce-am facut, despre ce voi face. Cateodata imi doresc asa de mult sa scriu, incat iau o foaie si un pix si scriu liste. Ganduri. Cheltuieli. Treburi pe care trebuie sa le fac. Am casa plina de biletele cu “Datorie:100 lei – cumparaturi 27 lei + lumina, 20 lei de persoana” si cu “Lapte, branza, apa, detergent, balsam, gel de dus”. Desi tin minte toate astea si nu le uit. Dar cateodata vreau sa scriu si vreau sa scriu altceva, fara sa fie un act creativ sau plin de semnificatii.

Acum, apar liste cu “De cumparat: frigider+mobila bucatarie, cuier, pat. Pentru mutat: cutii de carton, saci mari. De dus acasa: haine de iarna”. Si se vor inmulti.

In plus, de cateva zile incoace imi fac antrenamentul de scris ca sa-mi ajunga pentru o viata – tastez in prostie niste lucruri. E interesant, aflu chestii din multe domenii si imi odihnesc mintea care nu mai e silita sa umble pe aceleasi dealuri.

E bine sa scrii. Chiar daca acest act nu poarta cu sine cine stie ce semnificatie.


2 Comments on “500 cuvinte/ zi”

  1. 1 ipo said at 10:56 am on April 24th, 2009:

    Hai recunoaste, n-aveai inspiratie cand ai scris postul asta… despre scris! :))

  2. 2 Sunkissed said at 10:59 am on April 24th, 2009:

    n-aveam! jur! dar voiam mult sa-l scriu :D sunt cam varza de oboseala si eu cand sunt obosita sunt ambitioasa


Leave a Reply