Intrebari stupide

Posted: May 5th, 2009 | Author: | Filed under: Despre natura lucrurilor | 9 Comments »

Eu nu inteleg intrebarile stupide. Cum ar fi “te-ai tuns?” sau “te-ai vopsit?” sau “dormeai?” sau “de ce razi?” sau “ti-ai luat pantofi cu toc?”. Nu inteleg. Poate ca e o dorinta inerenta a oamenilor de a comunica in exces, suplinind astfel carentele de alte lucruri importante in viata lor cu rol de vitamine sufletesti. Sau poate ca pur si simplu e greu sa incepi o conversatie. Eu nu ma mai suport pe mine cand incep ceva cu “Buna ziua, X la telefon, deranjez?”. De aia prefer sa dau mail – stii sigur ca nu deranjezi, ca doar nu are omul un cip in creier sa auda cand ii dai tu mail si, pe deasupra, sa fie disperat sa-ti dea si un raspuns care sa demonstreze atentie, interes, dorinta si actiune.

De-asta nu imi place sa sun la pizza, taxi, agenti imobiliari, colaboratori. Chiar daca asta fac ei in viata, raspund la telefon.

Si m-as feri cat as putea de intrebari si de cuvinte daca n-ar fi vorba destinului sa lucrez chiar cu dansele. Da, iata ca de unele chestii nu scapi. Azi am vorbit cu cineva despre cum ar fi sa nu te mai opresti din ras. Pana mori. E? Ar fi si asta un experiment.

Sunt usor stresata, beau un iaurt, de ieri mananc sanatos, ceea ce ma irita. Nu pe colon, ma irita in general. E stresant sa te uiti la o rosie si sa o vezi friptura.


9 Comments on “Intrebari stupide”

 1. 1 Ivo said at 9:34 pm on May 5th, 2009:

  daaa…si eu mananc cica sanatos..
  adica ..incerc..

  si oamenii astia ma enerveaza si pe mine..dar stii tu..trag aer in piept..si zambesc laaaargg!

 2. 2 raluca said at 11:59 pm on May 5th, 2009:

  am inceput sa evit aceste conversatii si precizari inutile, dar lumea crede ca sint cam nepoliticoasa sau increzuta. de ce rizi e chiar otravitor, ai, dreptate. pentru ca nu stim sa ne bucuram pur si simplu de ce vedem sau auzim.

 3. 3 Sunkissed said at 9:32 am on May 6th, 2009:

  ivo, e taaare greu sa mananci sanatos, o friptura e mult mai simpla :D

  raluca, asa e. daca eviti conversatiile astea sau le raspunzi asa cum ar merita ele sa primeasca un raspuns, esti increzut sau al dracului. iar daca razi, e ciudat. oameni suciti…

 4. 4 Tomata cu scufita said at 10:29 am on May 6th, 2009:

  ;)) Eu cand merg la sat, toate babele ne intreaba pe rand si pe mine, si pe ai mei: “Ati venit?” :)) De parca ne-ar fi interzis cineva sa mergem sau de parca am sta la ele, nu la noi acasa. :P

  Asta mi se pare cea mai tampita intrebare.
  Ah si mai ii una pe care maica-mea o foloseste exagerat de des, pe oricine suna: “Stii de ce te-am sunat?” /:)

 5. 5 Sunkissed said at 10:33 am on May 6th, 2009:

  daa
  de astea am uitat. extraordinar :D mai ales “ati venit?”

 6. 6 ipo said at 12:03 pm on May 6th, 2009:

  Cea mai tare si mai tare intrebare de genul asta e “Ce faci?”. Deci cum adica ce fac? Ce fac in general, ce fac acum, cum ma simt, cum imi merge? Si, de fapt, chiar te intereseaza? Nu. Atunci ce ma mai intrebi? Scrisesem si eu la un moment dat ca m-am hotarat sa raspund la intrebarea asta ad literam: pai uite scot un raport pentru X, sau Stau pe canapea si perii mitza.

 7. 7 Sunkissed said at 12:53 pm on May 6th, 2009:

  dar eu asa fac :D si chiar intru in detalii uneori

 8. 8 Tomata cu scufita said at 2:31 pm on May 6th, 2009:

  :)) Eu intotdeauna cand ma intreaba cineva ce fac spun exact ce fac. Foarte rar raspund cu “bine” sau “rau” fara sa dau explicatii. Si si mai rar folosesc “Pe-acasa”, “prin oras”, etc. :)

  Stiu ca poate lumii nu-i pasa cu adevarat ce fac, dar na… it feels good ca esti intrebat si bagat in seama. :)) Ca nici pe mine nu ma prea intereseaza cu adevarat cand intreb pe cineva “ce faci?” Dar nu pot sa incep altfel o discutie. daca nu cu “ce faci?” “deranjez” sau “stii de ce te-am sunat?” cum naiba sa incepi o conversatie la telefon? :))))

 9. 9 Sunkissed said at 4:05 pm on May 6th, 2009:

  da, ai si tu dreptate. dar eu cand intreb un om ce face, imi asum sa-mi spuna exact ce face si cum i-a mers in ziua aia. altii, care ma suna pe mine, nu :D


Leave a Reply