Exponate de muzeu

Posted: May 18th, 2009 | Author: | Filed under: Despre natura lucrurilor | 2 Comments »

A curs berea sambata, dupa o zi de batut cuie si pus post-it-uri si, in general, petrecut o dupa-amiaza mai mult decat agreabila cu niste oameni minunati, cu mutat de scaune, intamplari haioase, stricat obiecte pe patrimoniu, calcule gresite, baut cafea dulce de la Everest si glumit pe ultima suta de metri cu creta in mana si o bucata de panza neagra, panza care, eventual, ajunsese sa semene cu un steag mortuar, indiferent cate floricele am desenat eu ulterior. Enfin, o sa explic mai incolo ce si cum exact, pot sa spun doar ca are legatura cu Povestind Bucurestiul meu.

Dar ziceam, a curs berea sambata, pe Motoare, locul care e mereu Acelasi. Am vazut si eu Palatul Sutu, costumul de primar si paznicii tristi ca se intampla asa un eveniment la ora la care ei ar trebui sa doarma. Am mers pe la 1 intr-un autobuz mai aglomerat decat 300-le intr-o zi proasta, pentru a ajunge la MNAC, cu speranta in suflet, speranta distrusa de coada de o ora pe putin, asa ca am plecat. Noaptea Muzeelor a fost mai mult motiv de iesit pe strazi in haita si, in general, capatat un sentiment de unitate fata de ceilalti oameni din haita, pentru ca de inteles ceva din muzee nu cred ca s-a pus problema.

Dar Noaptea Muzeelor s-a continuat intr-un mod cat se poate de frumos si bizar, o plimbare la 3 pe strada Uranus, auzind pasarelele cantand, ceea ce nu mi s-a mai intamplat in Bucuresti, si trecand pe langa piata de flori en gros din Rahova. Asta a fost cel mai misto muzeu din seara aceea.

Iar dumunica a venit cu durere de cap, un sezon (2) din Big Bang Theory, Vertigo, mancare chinezeasca si pisoi cu chef de joaca, alternat cu chef de tors si dormit cu clabuci. Atat matza, cat si eu.


2 Comments on “Exponate de muzeu”

  1. 1 raluca said at 2:29 pm on May 18th, 2009:

    Deci am facut bine ca am ales tembela Eurovision in locul Noptii Muzeelor. Dar de ce era coada la MNAC?

  2. 2 Sunkissed said at 2:53 pm on May 18th, 2009:

    din acelasi motiv pentru care era peeeeste tot coada. sa se culturalizeze omul. plus ca la MNAC era petrecere pe terasa :)


Leave a Reply