Foarte intim

Posted: May 20th, 2009 | Author: | Filed under: Despre natura lucrurilor, If only | 10 Comments »

La metrou, suntem foarte intimi.

Eu am vazut-o pe ea intr-o zi cand avea cearcane si hainele mototolite. Parea sa nu fi dormit si sa fie macinata de ceva. Am vazut-o si cateva zile mai tarziu, aranjata, machiata si cu multe emotii, avea o sticla de suc in mana a carei eticheta o tot cojea. De parca voia sa-si sculpteze ziua din ea, o zi mai buna si mai plina decat sticla aia. Am vazut-o iar azi, parea linistita si parca era mai blonda. Coboara la Crangasi.

L-am mai vazut si pe el, de multe ori. E mereu la fel. Iti dai seama ca se schimba ceva pentru ca se imbraca in functie de vreme. Parca ieri era indesat in haina de iarna, pentru ca azi sa-l vad in pantaloni scurti. Asculta mereu muzica pe care da usor din cap, are niste adidasi misto si coboara tot la Victoriei. Incet, nu se grabeste, nu se panicheaza cand masa de oameni se buluceste spre scarile rulante.

Si ei m-au vazut pe mine de atatea ori incat nu le mai ajung degetele de la maini si picioare sa numere. Stiu cand n-am dormit bine, stiu cand sunt racita, vad ce carte mai citesc, daca se uita atent in sacosa pe care o am uneori, vad si ce mancare mananc la pranz. Stiu cand ma suna mama, cand ma suna prietenii sa ma intrebe daca sunt acasa sa bem cafea (joi la 9 dimineata), m-au vazut imediat dupa ce m-am tuns si ma uitam nesigura la reflectia mea in geam.

La metrou, suntem prea intimi. In vagonul acela, in cateva minute, trec vieti pe langa vieti. Am putea sa ne spunem mii de cuvinte, sa impartim sute de cafele si nu cred ca ne-am vedea unul pe altul mai reali, mai sinceri si mai goi decat suntem dimineata, fara chef, in metrou.


10 Comments on “Foarte intim”

 1. 1 ipo said at 2:33 pm on May 20th, 2009:

  Si eu sunt in aceeasi situatie, nu numai la metrou ci si pe strada. Am scris eu mai demult pe blog, acum ma gandeam sa fac un post similar cu patrupede de zi cu zi. :)
  http://ipoblog.wordpress.com/2008/02/14/strainii-de-zi-cu-zi/

 2. 2 Sunkissed said at 2:48 pm on May 20th, 2009:

  oo, dar tu ai o intreaga “familie” de dimineata :)

 3. 3 ipo said at 3:39 pm on May 20th, 2009:

  Plus o menajerie…

 4. 4 Sunkissed said at 3:47 pm on May 20th, 2009:

  uite, animale nu vad. decat pisicul din dotare, care azi zacea pe uscatorul de rufe si, cand am iesit eu din baie, s-a speriat si a cazut :))

 5. 5 TheNutz said at 11:22 am on May 29th, 2009:

  ma sperii, cand ma gandesc cat de mult merg cu metrou si ca n-am astfel de probleme
  e ceva-n neregula cu mine sau cu voi? :p

 6. 6 Sunkissed said at 7:06 pm on May 31st, 2009:

  nu garantez decat pt mine – and i really am disturbed :D

 7. 7 TheNutz said at 1:00 pm on June 3rd, 2009:

  ok :lol:
  te rog sa faci public programul tau de transport prin subteran ca sa evitam un viitor eventual post :D

 8. 8 Sunkissed said at 9:58 am on June 4th, 2009:

  haha
  in cazul asta, e indicat ca la 8:30 sa nu te afli in metroul de la armata poporului spre eroilor. daca e trecut de 8:30, cu atat mai mult. cand intarzii, devin si mai irascibila

 9. 9 TheNutz said at 9:49 am on June 5th, 2009:

  Perfect!
  Suntem in siguranta, ne-am localizat in extremitatile Bucurestiului. :lol: sa rasuflam usurati

 10. 10 Sunkissed said at 11:01 am on June 5th, 2009:

  si in curand, renunt si la metrou :D deci si mai bine


Leave a Reply