In liniste si cu ochii holbati

Posted: May 21st, 2009 | Author: | Filed under: Despre natura lucrurilor | 2 Comments »

Azi, ipodul meu a dat coltu’. Nu de tot, doar a ramas fara baterie, pen’ca o anume persoana, nu spui cine, s-ar putea sa fiu chiar eu, a lasat ipodul sa mearga toata noaptea. Si uite-asa, pe langa faptul ca am fost nevoita sa-mi amintesc ca-mi trebuie altul, dar nu acum, ca n-am bani nici sa trec strada, am mers in liniste intr-un metrou plin, dar pliiin. Minunat. Si n-am avut nici cum sa-mi scot cartea, dat fiind ca eram foarte intim zdrobita de cel din fata din cauza aglomeratiei.

Asa ca am auzit urmatoarele: “Fata, nu mai am decat un euro si 20 de centi pe cartela si ala imi tot da beep, eu ce dracu sa-i mai fac?”. ” Sa vezi ca iar intarziem. Nu suntem buni de nimic”. “…Da, ma, m-a lasat acolo in mijlocul drumului ca pe o proasta! Ce dracu, e ultima data cand ii mai permit!”. “Doamna, coborati la Victoriei?. ” Ti-am zis eu ca asa ajungem mai repede.”. “Da, de parca vreau sa ajung mai repede la munca, hahaha”. “Bai, nene, sa vezi cum o sa fie cand se scumpesc si alea, ca deja nu mai stiu ce sa fac”. “Mami, sa stai cuminte acolo, da?”.

Si m-a cam durut capul de atatea conversatii care au intrat prin urechile mele. Mi-a zburat mintea si era sa uit sa cobor. Imi place sa aud oamenii cum vorbesc, ce vorbesc, le croiesc povesti si imi inchipui de unde vin, unde se duc, ce culoare au pijamalele lor, daca au animale de casa si asa mai departe. Ironic, oarecum, a fost ca azi nu m-am intalnit cu cei doi de care scriam ieri.

Am mai constatat ca ma uit dupa fete. Dom’le, cum vine vara, cum se scurteaza bluzele si fustele. Am vazut o data o tanti, purta niste blugi cu vedere la ovare si avea cel mai misto fund pe care l-am vazut in ultimul timp. Ma holbam ca nesimtita, dar pur si simplu nu-mi puteam desprinde privirea. Apoi, pe scara rulanta, era o fata cu pantaloni din aia albi de bumbac cu turul lasat. Transparenti. Si pot sa jur ca nu avea indispensabili, sau daca avea, erau indecent de mici. Nu avea fundul ca fata din metrou, dar tot dragut era. Si azi am vazut o domnisoara cu un bust foarte generos. Fabrica de lapte. Iar eu stau si ma uit – intens, cateodata – si ma intreb daca eu, cu porniri heterosexuale evidente, ma uit, bietii barbati ce sa mai spuna? Imi imaginez ca ies de la metrou transpirati zilnic, si nu de la caldura.

Si azi ma asteapta inca un drum fara ipod, trebuie sa ma alcoolizez bine inainte sa merg acasa, suficient cat sa nu mai conteze ca iar aud chestii si imaginatia mea e pusa la incercare. Biata de ea. Trebuie s-o mai scot si pe ea in oras, la o bere, la un teatru, ceva… s-a cam salbaticit.


2 Comments on “In liniste si cu ochii holbati”

  1. 1 Ciupercutza said at 10:30 am on May 22nd, 2009:

    Haha nu esti singura care se uita dupa femei la metrou :)) Si eu ma uit. Probabil studiem concurenta :))
    Mie mi se intampla sa ma uit la incaltarile fetelor, mai ales atunci cand vreau sa-mi cumpar si eu unele. Ca sa imi fac o idee cam ce se poarta si cum vin pe picior :D

  2. 2 Sunkissed said at 11:19 am on May 22nd, 2009:

    a, si eu ma mai uit la rochite, esarfe etc… de data asta ma uitam la chestii pe care nu le pot cumpara ;)


Leave a Reply