In care se povesteste despre cum Silvia are ghinion

Posted: May 28th, 2009 | Author: | Filed under: La naiba! | Tags: , , , , | 5 Comments »

Silvia a venit ca o floricica acasa, sa-si rezolve treburile administrative. Si-a luat doua zile libere, doua zile care ar fi trebuit sa-i fie de ajuns. Pentru tot si toate, plus, bonus, un dentist.

Ha.

Ha.

Ha.

Ajunsa acasa, Silvia descopera cu uimire si oarecare manie ca a pierdut/ratacit/”pus bine” decizia de impunere a impozitului pentru persoana-i fizica autorizata, decizie far’ de care a cam venit degeaba.

Acuma, lasand la o parte intrebarile “Dar oare unde dracului s-a pierdur”, pentru ca a fost cautata in 3 locuri de catre 3 oameni destoinici si nici urma de asta, Silvia mai trebuie sa faca azi un drum nedorit la Administratia Financiara, sa depuna cerere sa primeasca alta. Daca asa s-o face.

Si cum Silvia iubeste functionarii publici…

Daca hartia nu apare/nu primeste alta in mod miraculos, Silvia se va duce la ea la munca maine, vineri, pentru ca tot vineri, dar seara, sa vina inapoi acasa. “De ce?”, spuneti voi cu mirare. “Pai pentru ca”, spune Silvia, “nu prea mai am zile de concediu si n-as vrea sa raman in pom in august, cand chiar trebuie sa plec”. Motivul aditional il stim cu totii: nu se va linisti pana cand nu va mai cauta inca o data si inca o data, ea singura, blestemata de hartie in camera plina cu orice, numai chestii utile nu.


5 Comments on “In care se povesteste despre cum Silvia are ghinion”

 1. 1 Diana said at 10:28 pm on May 28th, 2009:

  poor little “floricica”….

 2. 2 koma said at 10:40 pm on May 28th, 2009:

  cunosc placerea de-a face drumuri la finante legate de PFA. povestea ta mi-a amintit de una din zilele in care traversam orasul pe-o caldura torida cu una din fitzuicile care aratau cat am de plata si am sesizat ca-mi cazuse din buzunar. incapatanat, am luat metodic metru cu metru tot drumul inapoi pana mi-am gasit docomentu, calcat in picioare de tot felul de alti oameni cu probleme :)

  bafta si succese

 3. 3 Sunkissed said at 9:22 am on May 29th, 2009:

  well, totul e bine cand s-a terminat cu bine, am recuperat hartia si, in plus, se pare ca nici nu aveam nevoie de ea…

  eu nu mai inteleg tara asta!

 4. 4 maieul carpatilor said at 1:25 am on June 2nd, 2009:

  demult traia un batran care avea cel mai frumos si zdravan cal din sat. restul satenilor plini de invidie ii ziceau ‘ma ce noroc ai cu calu’ asta, trage cat 3 si-i tare fain’. mosu le zicea cu o urma de zambet in mustati ‘poate ca da, poate ca nu’. intr-o dimineata calul fuge de acasa si satenii afla. vin la mos si ii zic ‘ma ce ghinion ai, sa iti fuga tie calu; cu ce mai cari tu fanu acuma?’. si batranu le zicea ‘poate ca da, poate ca nu’. peste doua zile calul se intoarce acasa cu inca 9 cai. satenii ii striga mosului din poarta ‘asta da noroc ma; ce avere faci tu amu’. mosul rade ‘poate ca da, poate ca nu’. trece un an si intr-o zi caii sparg grajdul si-i calca mosului feciorul cu copitele, lasandu-l schilod. satenii, necajiti ii zic mosului ‘ce nacaz pe capu tau batrane’. la fel de limpede batranul le zice ‘poate ca da, poate ca nu’. iarna urmatoare toti flacaii satenilor, mai putin feciorul olog al mosului sunt chemati pe front si nu se mai intorc acasa. si daca pamantul l-ar fi tinut pe batran pana azi el ti-ar spune despre ghinion ‘poate ca nu, poate ca da’. Nu stiu daca trompeta merge cu ploaia asta de afara sau ploaia merge cu trompeta. Le pun la amandoua picioare si ma lamuresc

 5. 5 Sunkissed said at 10:05 am on June 2nd, 2009:

  este cea mai simpatica poveste pe care am auzit-o in ultima vreme. unde “ultima vreme” = suficient timp


Leave a Reply