A sunkissed world

09 Jun, 2009

Verde

Posted by: sunkissed In: Despre natura lucrurilor|Eu cu mine

Verde.

Cam asa a fost weekendul meu la Slanic Moldova, weekend marcat de excese culinare si de calatorii per pedes nenumarate, de liniste si pace si de un sentiment general ca se poate si mai bine.

M-am plimbat pe la izvoare si prin statiune, am spionat casute, am vazut un alt fel de bucurie. Aceea cand universul tau e o casa mov, o curte plina de flori si o pisica indaratnica. Erau doi batranei asa de frumosi, ea pe banca, el alungand pisica cu acel amestec de afectiune mascata de duritate. Curtea le era plina de flori si, trecand pe langa ea, m-au napadit tot felul de sentimente. Am vrut sa le fac poza, dar mi s-a parut ca le-as incalca grav intimitatea lor, construita in ani si ani de zile si ascunsa de iasomie si lamaita.

Am fost sus la manastirea Magura Ocnei, unde este incredibil de verde si de frumos, linistea aceea de care ai nevoie ca sa uiti ca nu esti o masinarie de luni pana vineri, 9 la 6, ca esti mai mult de atat. Cateva vacute pasteau linistite, iar in departare, intr-un iaz, pestii aveau grija sa se ingrase si sa inoate cu spor. Nici urma de orasul lasat in urma, nici urma de altceva decat verde. Si uite-asa, escaladarea unui deal de vreo 50 de metri mi s-a parut cea mai mare realizare din ultima vreme.

Nu m-am uitat la televizor, nu prea am vorbit la telefon, nici urma de net si am avut cea mai frumoasa vacanta din ultima vreme. Si nu, n-am votat.

Share this: Twitter | Facebook

No Responses to "Verde"

Comment Form

About

"Some people never go crazy. What truly horrible lives they must lead." Bukowski

Silvia's books

American Gods
The Graveyard Book
Dance Dance Dance
Kafka on the Shore
Foundation
Prelude to Foundation
Lolita
One Hundred Years of Solitude
Slaughterhouse-Five
The Catcher in the Rye
The Blind Owl
Steppenwolf
Demian/Siddharta/Der Steppenwolf
The Glass Bead Game
Demian
Peter Camenzind
The Fairy Tales of Hermann Hesse
Gertrude
Knulp
Rosshalde


Silvia's favorite books »

Take a lookKokoro by Natsume Sōseki