Verde

Posted: June 9th, 2009 | Author: | Filed under: Despre natura lucrurilor, Eu cu mine | Tags: , , | No Comments »

Verde.

Cam asa a fost weekendul meu la Slanic Moldova, weekend marcat de excese culinare si de calatorii per pedes nenumarate, de liniste si pace si de un sentiment general ca se poate si mai bine.

M-am plimbat pe la izvoare si prin statiune, am spionat casute, am vazut un alt fel de bucurie. Aceea cand universul tau e o casa mov, o curte plina de flori si o pisica indaratnica. Erau doi batranei asa de frumosi, ea pe banca, el alungand pisica cu acel amestec de afectiune mascata de duritate. Curtea le era plina de flori si, trecand pe langa ea, m-au napadit tot felul de sentimente. Am vrut sa le fac poza, dar mi s-a parut ca le-as incalca grav intimitatea lor, construita in ani si ani de zile si ascunsa de iasomie si lamaita.

Am fost sus la manastirea Magura Ocnei, unde este incredibil de verde si de frumos, linistea aceea de care ai nevoie ca sa uiti ca nu esti o masinarie de luni pana vineri, 9 la 6, ca esti mai mult de atat. Cateva vacute pasteau linistite, iar in departare, intr-un iaz, pestii aveau grija sa se ingrase si sa inoate cu spor. Nici urma de orasul lasat in urma, nici urma de altceva decat verde. Si uite-asa, escaladarea unui deal de vreo 50 de metri mi s-a parut cea mai mare realizare din ultima vreme.

Nu m-am uitat la televizor, nu prea am vorbit la telefon, nici urma de net si am avut cea mai frumoasa vacanta din ultima vreme. Si nu, n-am votat.Leave a Reply