Descompuneri

Posted: June 29th, 2009 | Author: | Filed under: La naiba! | Tags: , , , , | No Comments »

Cand eram mica, voiam sa ma marit cu MJ. Miscarile lui de dans mi se pareau din alta lume. I-am scris o data o scrisoare si am lasat-o afara, s-o ia porumbeii si s-o duca la el. Deh, minte de copil de 5 ani…

Minte de copil de 5 ani care abia atunci descoperea Occidentul, televizorul si notiunea de megastar. Notiune de care am avut nevoie, ca sa ma dezvolt, ca sa pot sa vreau mai mult, ca sa vad ca se poate si altfel decat in alb si negru. Cand cresteam eu, nu exista altceva, altcineva atat de mare pentru mine ca MJ. Era prima persoana de acest calibru care intra in viata mea de copil influentabil.

Cand au intrat si altii si cand l-am inlocuit pe MJ cu un poster cu Metallica, nu mai tin minte. Tin minte insa cum ma facea sa ma simt. Tin minte ca-l vedeam ca pe ceva din alta lume si asa as fi vrut, vai cat as fi vrut sa ramana.

Sunt un om care sufera profund din cauza degradarii simbolurilor. E unul din cele mai groaznice lucruri care mi se pot intampla. Gresesc, evident, inca de cand plasez un om intr-o sfera ce nu tine de uman, insa e rau, e atat de rau cand se intampla sa cada de acolo, sa se descompuna, sa se urateasca, sa devina oase si ulcele. Imi face rau fizic. E prima data cand mi se intampla sa traiesc o astfel de descompunere a cuiva care mi-a fost idol, la un nivel atat de mare. Insa la un nivel planetar, mi se face rau sa vad ca omul al carui poster il pupam seara, la 5 ani, ajunsese slab, haituit, hartuit, tarat prin procese, uratit, ca a ajuns sa moara avand doar 51 de kg si peruca… Imi face rau sa vad cat de ciudat, de vulnerabil, de straniu era; sa vad cum fizic nu mai semnana cu nimic ce am adorat vreodata. Imi ucide ceva din sclipirea aia de copil influentabil. Nu ma intereseaza ca a fost de vina pentru tot ce i s-a intamplat, ma intereseaza doar ca nu as fi vrut, nu am dorit niciodata sa-l vad atat de om, mai ales cu rele.

De aceea, sunt departe de povestea asta, cat pot. De mizerii, de scandaluri, de controverse, chiar si de mesaje indoliate cu un RIP rece pus ca titlu sau subtitlu sau doar atat. Pe mine ma afecteaza la alt nivel chestia asta. Imi trezeste fiori reci, amintiri nedorite, viziuni ciudate despre degradare fizica si acum si publica. De obicei, ma tin departe de orice inseamna scandaluri media, insa de data asta, te loveste oricat de implicat ai fi.

Mi-e ciudat cand intru in starea asta. Si nu-mi aduc aminte de cat de mult doream sa ajung sa fac si eu pasii de moonwalk, atunci, la 5 ani. Dupa aia, am vrut sa zbor si nu am reusit niciuna din chestiuni.Leave a Reply