Mic tratat despre ce nu se scrie azi

Posted: June 29th, 2009 | Author: | Filed under: Eu cu mine | Tags: , , | No Comments »

As putea sa scriu despre vecinii mei, unii surzi si altii prea ascultatori. As putea sa vorbesc despre o anume tristete care ma incearca la o anume ora a serii si impotriva careia nu stiu cum sa lupt decat urat, cu nervi si lucruri ce nu se spun, nici macar propriei tale persoane. As putea sa scriu despre faptul ca e luni, iar luni, tot luni, viata ca o zi mare si urata de luni. As putea sa scriu despre dezamagirea pe care o simt cand aflu ca doi oameni care erau frumosi impreuna acum sunt frumosi, dar separat. As mai putea sa scriu despre bucurii domestice si “satisfactia lucrului bine facut”, sau despre David Gilmour, sau despre faptul ca miercuri ma duc la concert. Sau as mai putea sa scriu despre planuri de vacanta si de nisip, nu stiu.

In schimb, o sa scriu despre cum m-a prins ploaia vineri pe Motoare si nici macar acoperisul, nici macar umbrela nu ne-au putut feri de apa rece si binevenita de vara fierbinte si mult prea capricioasa. Despre cum nici macar berea nu a reusit sa ne faca sa uitam ca suntem cam murati si despre cum mi-am adus aminte de ce imi place asa de mult cand se deschid terasele si nu mai stau in fum, inauntru. Despre muzica ce se canta incet sau mai tare, cu bere sau nu, cu hahaiala aferenta si cu un sentiment de vacanta de care incerci sa te tii tot drumul spre casa.

Si o sa mai scriu despre cum s-a rezolvat virusul, l-am alungat fara mila. Despre filmele proaste pe care le-am vazut n-o sa scriu nimic. Si despre ce am ascultat, o sa spun asta.Leave a Reply