Poveste de RATB

Posted: July 30th, 2009 | Author: | Filed under: Despre natura lucrurilor | Tags: , , , , , | 4 Comments »

Inca o data o sa povestesc chestii ce tin de “Silvia vs. Realitatea”. Nu, nu TV, ci aia din jur. Pentru ca uneori mai trebuie sa cobor si eu de pe norisorul meu pe care imi imaginez chestii si dau nas in nas cu Absurdistan City, adica Bucuresti.

Intre noi fie vorba, inca nu am reusit sa inteleg de ce naiba mai stau aici. Am niste piese de puzzle, dar nu e complet inca.

Ieri mergeam cu 368-ul spre casa proprie, unde, apropo, ca sa vezi coincidenta, de ieri de cand au oprit oamenii aia grabiti apa calda si rece, nu mai functioneaza vasul de WC. Nu mai urca apa in vas, cum ar fi. In fine. Si in autobuz, ce sa vezi, control. Eu linistita ca am card, tipul de langa mine linistit ca avea bilet, un baiat nitel mai incolo foarte nelinistit si, in consecinta, prins de catre tanti. Si incepe dialogul:

-”De ce n-ai bilet?”
-”Pentru ca in statie nu era toneta.”
-”Aaa, pai ce, ai vrea sa fie toneta in fiecare statie?!”

Eu si tipul de langa mine, in cor: “Daaa!!”.
La care tanti controloarea a avut un impuls de a se certa cu niste calatori nervosi si in legalitate si zice cu superioritate:
“E, sa va vad eu ce faceti cand o sa mai fie tonete de bilete doar la capat de linie!”.

Eu ma uitam la ea siderata si nenea de langa mine ii zice ca vrea si el sa vada cum o sa fie dati in judecata cand o sa se intample asta. Ea: “Eee, cine vrea sa fie corect merge si-si ia bilet!”. Foarte serios ii spunem ca, pentru majoritatea oamenilor, acea distanta va fi egala cu, sau mai mare chiar decat distanta pe care o ai de parcurs cu autobuzul, asa ca nimeni n-o sa se mai urce in autobuzurile lor urat mirositoare. Si ca ar fi mult mai logic si economic sa fie automate de bilete in fiecare statie, cum e in alte orase civilizate, chiar de la noi din tara, idee care ei i s-a parut, cum altfel, absurda. In fine, nenea de langa mine era si nervos ca banii de pe cardurile electronice se duc in buzunarul nu stiu carui nabab de la RATB, moment in care tanti da replica aia de care mie mi-e foarte sila: “Noi suntem mici, Noi ce sa stim…”. Fi-v-ar oboseala cronica, umilinta si nepasarea de ras sa va fie.

In fine, vede tanti ca e incoltita (celelalte doua controloare cu care era nu prinsesera nimic, asa ca stateau si se uitau) si revine la cel prins in ilegalitate. Ii cere sa se legitimeze, el zice ca nu are acte, ea ii cere sa dovedeasca. El intreaba cum, tipul de langa mine ii spune sa se dezbrace. Radem. Tot autobuzul cam ranjeste, de fapt. In fine, urmeaza un fel de circ in care ea il pune sa-si intoarca buzunarele pe dos, el o face. Eu nici macar nu sunt sigura ca au dreptul sa te legitimeze controlorii fara sa fie insotiti de un politist, dar in fine… Si dupa ce face asta… Ea se intoarce si pleaca. Coboara toate la prima si calatorul prins in afara legii ramane in autobuz, fara sa fie amendat.

Ei bine, stiu ca nu e legal ce a facut el, dar atat de bine m-am simtit cand a plecat tanti aia! Bineinteles, nu inainte de a se uita urat la noi si de a barfi nitel cu celelalte doamne. Si cand ma gandesc ca si-ar fi primit si ea spaga sau ar fi dat o amenda daca nu ar fi fost asa de infipta si n-ar fi zis tampenia aia cu tonetele de bilete la capat de linie… Acea remarca a starnit o mica revolta populara in 368-ul de miercuri seara si n-a mai avut ce sa faca decat sa capituleze.

Iar cand am ajuns acasa am constatat faza cu WC-ul, am injurat, am asudat, am pornit aerul si n-am mai asudat, am spalat rufe, am calcat rufe, mi-am facut cruce de ce fac eu seara acasa si am mai facut diverse activitati marunte inainte de a ma tranti in pat si de a adormi instant si de a visa catei toata noaptea.

Cred ca sunt hiperactiva. As vrea sa fiu la mare si am notat niste chestii intr-un carnetel care nu prea imi plac.


4 Comments on “Poveste de RATB”

 1. 1 ipo said at 10:55 am on July 30th, 2009:

  Sigur esti hiperactiva, luand in considerare numarul de typos pe m2! :D

 2. 2 Sunkissed said at 10:58 am on July 30th, 2009:

  ee
  acuma corectez

  LE: gata :D

 3. 3 ionuca said at 11:42 am on July 30th, 2009:

  Mda, nici eu nu cred ca e corect sa te legitimeze un simplu controlor de RATB. Din cate stiu, in Viena si in Praga se fac astfel de controale cu cate-un politist de fata.

 4. 4 Sunkissed said at 11:46 am on July 30th, 2009:

  Ehei, Viena, Praga…zic asa pentru ca am impresia ca acolo nu prea se tiganesc astia prinsi fara bilet. Tipul asta era foarte decent, dar am vazut si niste cazuri de blatisti de mi-era mie rusine.


Leave a Reply