I-auzi

Posted: September 8th, 2009 | Author: | Filed under: Ce-am mai văzut, citit, auzit, Despre natura lucrurilor | Tags: , , , , | 2 Comments »

“Trebuie sa fac o alegere intre lucrurile pe care le detest – sa aleg fie visul, pe care inteligenta mea il uraste, fie actiunea, care ii repugna sensibilitatii mele; fie actiunea, pentru care eu nu sunt nascut, fie visul, pentru care nimeni nu e nascut.

Cum le detest pe amandoua, rezulta ca nu aleg nimic, insa, cum – in anumite circumstante – am nevoie fie sa visez, fie sa actionez, amestec un lucru cu celalalt.”

Fernando Pessoa, “Cartea nelinistirii”.

O carte numai buna pentru toate zilele astea cu ploaie si toate zilele negre. Ma aplec spre mine si ma inchid in sinea mea, sunt absenta si rupta dintre toti si toate, ma bag in cartea asta cu mainile si cu picioarele si sper sa trag din ea intreaga seva a nelinistirii de care, cumva, nu-ti mai pasa.

Raman perplexa in fata mea de atatea ori, incat mi se pare ca orice altceva in afara de mirare si surprindere e fals sau, macar, neavenit. In fata lumii incep sa nu mai raman asa de perplexa, ceea ce nu stiu daca ma bucura sau nu.

Si toate mizeriile, problemele inchipuite si alea reale, toate alegerile, drumurile pe care vreau sa le deschid si drumurile care singure se inchid incep sa ma traga de picioare in urma, dar toamna asta m-am decis ca nu mai stau.

Cel mai rau ma enerveaza ca, ori de cate ori scriu mai multe paragrafe, mi se pare ca incep sa ma contrazic si, in loc sa observ de ce, ma opresc.


2 Comments on “I-auzi”

  1. 1 camelcutza said at 4:54 pm on September 9th, 2009:

    am observat ca toata lumea a avut o reactie de soc anul asta la prima ploaie care a coincis si cu toamna.parca anul asta nimeni nu se astepta sa exista si toamna :P

  2. 2 Sunkissed said at 4:57 pm on September 9th, 2009:

    eu nu ma astept in niciun an sa existe toamna.


Leave a Reply