De cealalta parte

Posted: October 7th, 2009 | Author: | Filed under: Gânduri în corabie | Tags: , , , | 2 Comments »

Intotdeauna mi-am dorit sa fiu propriul meu angajat. Sa nu depind de sefi, de deadline, de chestii care trebuie facute, sa nu ma trezesc in creierii diminetii, sa pot sa dorm la pranz.

Insa de vreun an, traiesc exact invers, fac chestiile pe care nu mi-am imaginat ca o sa le fac, am “treaba” si ore de venit si de plecat. Si nu sunt multumita.

Din nefericire, nu dispun de niciun mare talent, de nicio chestie care m-ar putea sa fac altceva, iar facultatile m-au pregatit fix pentru acest sistem. E cam tarzior sa ma apuc acum de invatat lucruri pe care oricine le-ar plati bine, nu stiu decat sa scriu si sa scriu din nou.

Am inceput sa fac ceva pentru a ajunge, intr-un final glorios, sa am programul meu si viata mea inapoi. Asta dupa ce un an am stat si mi-am ros unghiile, intrebandu-ma de ce sunt prea obosita sa ies in oras, de ce ma duc teleghidata acasa cand termin programul, de ce nu fac chestii in weekend in loc sa zac apatic pe fotoliu, de ce citesc mai des in autobuz si de ce imi vad prietenii mai rar decat imi doream.

Sunt de cealalta parte a gardului, aia de care nu voiam sa fiu. Si totusi, nu e atat de rau, in afara de faptul ca trebuie sa fac economii si ca 8 ore pe zi + 2 in trafic le am ocupate. Nu e rau pentru ca, macar, scriu si lucrez intr-un domeniu in care as vrea sa raman, acum ca mi-am dat seama ca nu mai am cum sa devin gropar sau arheolog.

Insa imi vine sa fug, in multe dimineti, undeva departe, unde nimeni nu m-ar gasi, intr-un parc sau pe o plaja. Sau macar intr-o cafenea, sa-mi beau cafeaua in alta parte. Si ce e mai rau… e ca stiu ca intotdeauna o sa tind sa fug, indiferent ce as putea alege, indiferent ce as face. Imi place al dracului de tare sa fug, pentru un om care nu prea alearga asa, in viata de zi cu zi, nici macar dupa autobuz.


2 Comments on “De cealalta parte”

  1. 1 unGreu said at 11:16 am on October 7th, 2009:

    la mine e exact opusul la tot ce ai spus si iti multumesc pentru asta, cum ar fi ca toti sa castige la loto? nu are farmec, deci tu inclini balanta!

  2. 2 Sunkissed said at 11:22 am on October 7th, 2009:

    … felicitari, ce pot sa zic. am si eu, deci, un rost pe lume! sunt implinita!


Leave a Reply