Imi plac zilele astea

Posted: October 19th, 2009 | Author: | Filed under: Despre natura lucrurilor | No Comments »

Imi plac zilele astea in care ma simt cocon. Imi plac chiar si autobuzele umede si strazile ingandurate. Imi plac balcoanele care plang, imi plac diminetile care se scurg prin canale, imi place cum toata lumea fuge spre un loc ceva mai cald. Imi place chiar si frigul care ma face sa-mi iubesc iar hainele groase.

Imi plac zilele astea pentru ele in sinea lor, nu pentru ceva ce m-ar ajuta sa trec de ele: vin fiert, ceai cald, discutii filosofice despre a fi sau a nu fi piatra, carti devorate sub patura mov, seriale cu oameni rai ce sunt, mai mereu, prinsi.

Imi plac zilele astea pentru ca sunt, intr-adevar, un cocon. Nu aud si nu vad decat printr-o mica gaurica ce mi-am facut-o singura. Selectiv, rad sau plang, in functie de cafeaua pe care o bea coconul. Apropo, sa bei cafea in loc de apa se poate dovedi o alegere dezastruoasa.

Imi plac zilele astea pe care altii, chiar si eu, uneori, le injura cu obida. Imi plac asa cum iti place de un caine urat, cu smocuri de par de diferite culori, coltii la inaintare si, in general, lipsit de orice gratie. Inexplicabil.Leave a Reply