Now I sleep with one eye open

Posted: October 28th, 2009 | Author: | Filed under: Eu cu mine | Tags: , , , , | 10 Comments »

Avantajul despre care nu prea se vorbeste al statului cu chirie: faptul ca, daca vrei si-ti doresti neaparat, poti maine sa-ti iei lucrurile in saci si amintirile in cutii frumoase de la Ikea si sa te duci acolo unde iti inchipui tu ca e mai frumos si mai soare, fara vreo remuscare ca iti lasi casa in urma.

Sunt un om care nu ar fi trebuit sa aiba trecut. Ma gandesc prea mult la el. Asta-s eu, dintre toate timpurile verbale, imi plac cele trecute.

Ma enerveaza micile zgomote din jur. Vecinul care stranuta zgomotos deja nu se mai incadreaza la mici zgomote. De dimineata, o alarma de la o dacie a urlat agonic vreo ora, cat mi-am baut eu cafeaua. I-am lasat bietului om un bilet pe masina deja sleita de puteri. La job, cineva sparge seminte si, pentru ca e inca liniste si nimeni n-are chef de tastat sau de socializat, e ca si cum le sparge in capul meu.

Incep sa ma gandesc din ce in ce mai des la coincidente. Sau la intamplari cu talc. Sau la acele momente care te fac sa spui “ca sa vezi!”. Nu ca ar mai spune cineva asa ceva in ultimul timp. Adica, incep sa cred ca e ceva in noi care simte si ne avertizeaza cand urmeaza sa se petreaca ceva, asta neinsemnand neaparat o tragedie, deci revin, ceva in noi care ne ajuta sa nu spunem de prea multe ori “UAU!” si sa parem niste retardati. Altfel nu pot sa-mi explic de ce, dupa ce visez o personana, a doua zi dau de ea.

(Semintele astea care se sparg incep sa ma agaseze si nu stiu unde am castile. Acum incep sa-l apreciez pe vecinul care stranuta zgomotos).

Si ma intreb, daca dorm cu un ochi deschis, ma feresc de realitate sau de ceea ce se intampla in mintea mea?

Cand eram mica incercam sa dorm cu un ochi deschis (sau cu unul inchis), dar atunci, motivul era mult mai putin dramatic: voiam sa nu pierd desenele animate.


10 Comments on “Now I sleep with one eye open”

 1. 1 Ruxandra said at 1:30 pm on October 28th, 2009:

  pe mine ma enerveaza cumplit vecinii care din zori pana-n seara, dau gauri in pereti. am 2 vecini care pur si simplu m-au terorizat….
  deja nu mai suport. nici macar nu respecta orele alea care se zice ca ar fi de odihna.
  in primul rand ma streseaza cumplit pe mine,si-n al 2-lea,stau mereu cu teama sa n-o trezeasca pe fii-mea.

 2. 2 Sunkissed said at 1:34 pm on October 28th, 2009:

  aia sunt din alt basm, care nu e asta. aia te astepti sa te enerveze. din pacate, sunt multi si peste tot. alora poti sa le faci reclamatie. eu ma distrez cu vecinul meu ciudat.

 3. 3 ipo said at 2:13 pm on October 28th, 2009:

  Ehee, la mine sunt zgomote din alte surse, la mine acasa, zic, ca e zona de case. Mai aud cum taie unul ceva sau mestereste in curte, mai latra un caine si, cel mai tare, vecinul are un cocos, deci… Lipseste grohaitul porcului si te crezi la tara! :)

 4. 4 Sunkissed said at 3:05 pm on October 28th, 2009:

  la tara sunt frumoase zgomotele. la oras, cred ca e dureros ca vecinu’ sa aiba un cocos :)

 5. 5 samuan said at 5:34 pm on October 28th, 2009:

  Ar trebui sa ii spui lu’ Base sa doarma cu un ochi deschis (adica cu stangu’) ca arata ca parca l-a tinut prea mult timp inchis …. :D .

 6. 6 Sunkissed said at 9:08 pm on October 28th, 2009:

  …. si din ce film e asta? ca nu e din filmul meu

 7. 7 samuan said at 12:03 pm on October 29th, 2009:

  Scuze, o sa fiu ceva mai pe topic, am vrut sa fac o gluma :D . Daca sa-i votezi nu merita politicienii astia macar sa ii iei la misto sa merite si ei.

 8. 8 Sunkissed said at 12:08 pm on October 29th, 2009:

  da mai, io am inteles, gluma ca gluma, dar basescu si politica in postul asta… nuca si peretele, stii? :D (dupa patru ani de stiinte politice + o licenta pe tema asta, am ramas cu sechele)

 9. 9 ipo said at 11:58 am on October 30th, 2009:

  La tara e frumoasa linistea noptii!…

 10. 10 Sunkissed said at 12:01 pm on October 30th, 2009:

  da! frumoasa si plina de intelesuri


Leave a Reply