M-am trezit si era frig

Posted: October 30th, 2009 | Author: | Filed under: Despre natura lucrurilor | Tags: , , , , , | 6 Comments »

Azi noapte pe la 4, m-am trezit dintr-un vis destul de dubios el de felul lui, pentru a auzi cum plangeau, pe rand, blocul si copacii de afara. Lasand la o parte faptul ca e destul de suspect sa te trezesti dintr-un vis cu iz de Hitchcock intr-o realitate care suiera si pacane si trozneste, oricum ma simteam destul de apatica, asa incat n-am luat nicio masura (sa inchid bine usa de la balcon, de exemplu).

Asa incat m-am trezit si la 5, si la 6, si la 7. Pana cand, epuizata, m-am ridicat din pat la 8 ca dupa razboi. Buhaita, deprimata si cu vedenii.

Mi-am tras toale groase pe mine si am contemplat, amarata, ziua de azi. Simteam eu ca o sa fie naspa. Saptamana asta prea a fost apatica, lasandu-mi timp si spatiu sa-mi vad de depresii, mari sau mici, de impresii, de iluzii, de aluzii. Da, si am observat ca asa e, lumea e entuziasmata, de genul “HAI SA FACEM CEVA!!!!!111oneone”. Wtf. Lasati-ma in pace!!!!111oneone.

In fine. Afara e groaznic, de fapt, nu e, e toamna, dar daca nu e soare si nu sunt 25 de grade, e groaznic. Capul ma doare si simt ca sunt ciudata. Nu stiu sa explic in ce fel, dar ma simt in alt loc decat ar trebui. Iar.

Si totusi, reusesc sa fiu azi mai vesela decat am fost toata saptamana. Poate pentru ca in sfarsit mi s-a ingrosat si mie pielea, poate pentru ca e, intr-adevar, amuzant sa faci misto de tine, poate pentru ca e sanatos sa aduni toate prostiile care se intampla, mari sau mici, sa le faci ghem si sa razi de ele.

Fraza zilei la care s-a ras in autobuz: citeam Maskerade, de Pratchett, si era vorba despre momentul in care Granny Weatherwax meets Death:

“Granny folded her arms and stared calmly at the visitor, meeting his gaze eye-to-socket”.

Si bonus, din aceeasi carte: “People who didn’t need people needed people around to know that they were the kind of people who didn’t need people.”


6 Comments on “M-am trezit si era frig”

 1. 1 samuan said at 1:45 pm on October 30th, 2009:

  Da ultima fraza este chiar reala, un exemplu de paradox des intalnit. Pai singuratici se simt cu adevarat singuratici numai intr-o multime de oameni cu care sa nu comunice nimic. Logic nu-i asa !!!
  Da cam ce inseamna eye-to-socket /:) ?

 2. 2 Sunkissed said at 1:56 pm on October 30th, 2009:

  pai daca vorbim de o intalnire cu Moartea, care e un schelet… :D

  da, cu singuraticii asa e.. asa cum e si cu dilema: if a tree falls in a forest and no one is around to hear it, does it make a sound?

 3. 3 samuan said at 2:36 pm on October 30th, 2009:

  Aaaaaa pai gasisem “meaning-ul” acesta dar imi lipsea contextul … :D .

 4. 4 Sunkissed said at 3:02 pm on October 30th, 2009:

  da, mi-0am dat seama cand am scris ca o sa fie greu :D ar trebui sa transcriu primele sute de pag de la carte :D dar pe scurt: Granny meets Death si il provoaca la un joc de carti

 5. 5 CristinaODT said at 7:18 pm on October 30th, 2009:

  e, stii vorba aceea, nu poti fi antisocial in afara socialului.
  so, si pentru a fi rau trebuie sa existe cineva bun cu care poti fi rau

  femeie, iti doresc caldura multa.
  si daca te mai supara blocurile si copacii, ia pusca din cui si trage.

 6. 6 Sunkissed said at 11:54 pm on October 30th, 2009:

  cu paturica pe mine, iti spun : multumesc :)
  pusca e in cui, se uita cu pofta la mana mea amortita


Leave a Reply