Ce mai citim (eu si piticul)

Posted: December 3rd, 2009 | Author: | Filed under: Ce-am mai văzut, citit, auzit | Tags: , , , , , , , , | 6 Comments »

Am reusit iara sa incep mai multe carti in acelasi timp. Acum citesc  “Vorbitor in numele mortilor”, de Orson Scott Card, pentru ca mi s-a parut logic sa continuu cum trebuie povestea lui Ender. Insa pana acum, nu gasesc in mine fascinatia fata de carte pe care am avut-o cand am citit “Ender’s Game”. Am tot incercat sa-mi impun sa nu judec o carte dupa prima parte a ei, dar mi-e greu, deocamdata.

Am inceput si “Rusinea”, de Salman Rushdie (thank you, Fely), dar, asa cum ma asteptam, de altfel, am simtit ca nu e momentul s-o citesc acum si am abandonat-o pentru cand va veni acel timp. Cartile lui Rushdie au acest minunat dar de a veni la mine cand trebuie sa le citesc, mai toate scrierile sale le-am devorat intr-o zi sau noapte, chiar daca au sute si sute de pagini si sunt convisa ca numai asa il pot citi.

Mai am pe lista, bineinteles, “Xenocid”, tot de Orson Scott Card. Am mai achizitionat, cu ocazia unui raid prin Carturesti mai demult, “Exclusa” de Luigi Pirandello si “Evanghelia dupa fiul”, de Norman Mailer. Daca cu primul autor mentionat m-am mai intalnit si de fiecare data a fost placut, nu am citit nimic din ce a scris al doilea. Sunt curioasa.

Pe lista de achizitii imediate am “Bestiar”, de Julio Cortazar (era sa mi-o cumpar, dar mi-am amintit ca se poate sa o am deja acasa, dar pe masura ce trece timpul cred ca nu e asa si nu o am) si “Muzica pentru cameleoni”, de Truman Capote – ambele intalniri abia asteptate cu oameni pe care-i citesc cu drag.

Daca as putea, m-am muta intr-o librarie si as manca carti cu dulceata.


6 Comments on “Ce mai citim (eu si piticul)”

 1. 1 Lu said at 3:14 pm on December 3rd, 2009:

  daca nu gasesti Bestiar acasa, let me know. Am doua exemplare si unul este nou nout nepipait :). Ti-l fac cadou :*

 2. 2 sunkissed said at 3:20 pm on December 3rd, 2009:

  Uii, ce frumos ar fi :) Ma uit acasa si dau de veste. Sar’na!

 3. 3 Skandalouz said at 4:17 pm on December 3rd, 2009:

  Eu tocmai am terminat-o :D

  Cel mai mult mi-au placut Scrisoare catre o domnisoara din Paris, Bestiar, Omnibuz si Casa ocupata (in ordinea asta).

  Mi-am si regasit un cosmar propriu in Bestiar.

 4. 4 sunkissed said at 11:48 am on December 4th, 2009:

  Da, deci tocmai mi-ai mai dat niste titluri pe care sa le citesc. :)

 5. 5 moromete said at 3:36 pm on December 4th, 2009:

  Vorbitor si Xenocid, amandoua partile, sunt destul de diferite de Jocul lui Ender, care e mai degraba o nuvela extinsa. Insista atat modul in care Card construieste naratiunea cat si scopul povestii au nevoie de ceva timp pana sa isi dezvaluie frumusetea…

 6. 6 sunkissed said at 5:35 pm on December 8th, 2009:

  am terminat vorbitor. concluzia finala e ca mi-a placut :) acum sunt la jumatate din xenocid.


Leave a Reply