E iarna si nu ninge!

Posted: December 6th, 2009 | Author: | Filed under: Despre natura lucrurilor, If only | Tags: , , , , , | No Comments »

Bun. M-am impacat cu ideea ca nu ninge si nici n-o sa ninga maine. Poate pentru ca-s alegeri, poate pentru ca abia e 6 decembrie, poate ca, de 1000 de ori poate ca.

Dar eu vreau sa ninga. Chiar cred ca e iarna, desi nu-mi scartaie zapada sub ghete si nu miroase a ger deloc. N-am cumparat decat hartia de impachetat cadouri, asa ca nu pot sa fiu acuzata ca m-am vandut spiritului Craciunului prea devreme.

Dar eu vreau sa ninga, pentru ca m-am impacat cu ideea ca e iarna, pentru ca iarna mi-a adus lucruri noi si nu neaparat sub brad, pentru ca imi place sa am nasul inghetat si mainile in manusi. Pentru ca insist sa ma bat cu bulgari, desi nu am si nici n-am avut nici cea mai mica idee despre cum se efectueaza corect o bataie cu bulgari.

Dar eu vreau sa ninga, pentru toate ninsorile pe care le-am ignorat, asteptand, melancolica, vara, gandindu-ma ca afara e nisip si nu zapada. Poate ca maine ma razgandesc si iar o sa astept, melancolica, vara; poate ca ma mai tina 2, 3 saptamani, dar eu vreau sa ninga pentru ca azi a venit Mos Niculae cu dulciuri pe care le-am mancat pana m-am simtit pe cale sa explodez.

Si nu ninge. Fir-ar sa fie. E ca atunci cand era vara si voiam sa fiu la mare si nu eram. Imi ucide orice spirit poetic si n-am chef decat sa desenez cai verzi pe pereti.Leave a Reply