(Pe)trecerea timpului

Posted: December 14th, 2009 | Author: | Filed under: Despre natura lucrurilor | Tags: , , , , , | 2 Comments »

Azi este ultima saptamana pana intru in concediu, asa ca e evident ca se misca ingrozitor de incet. Nu-mi vine sa cred ca e doar ora 1, pana acum as fi vrut sa fie deja vineri. Dar nu se poate. Nu m-a dus capul sa inventez masina timpului- inca. Asa ca ma delectez si eu cum pot, ca sa amagesc timpul sa se scurga mai repede. Nu de alta, dar mi-a ajuns. Nu fac nimic deosebit in vacanta, nu plec pe nicaieri, desi as fi vrut, asa ca singura bucurie e Craciunul si zacutul fara de cap.

Asa ca m-am aprovizionat cu multe carti pe care sa le citesc in acea minunata perioada de huzur, am niste filme pe lista pe care trebuie sa le vad si un joc de rummy proaspat recuperat de la prietenul Mircea, unde se afla de … nu stiu, mai mult de un an (deci George, se poate sa aduci chestii la oameni inapoi.). Asa ca, daca unchiul meu ar citi bloguri, ar afla cum ma pregatesc sa-l bat la Campionatul Familial de Rummy.

Ce trebuie sa mai fac e sa ma duc in minunata Gara de Nord – de fapt, in minunata Agentie CFR – si sa-mi cumpar bilet de tren, ca sa fiu sigura ca ajung acasa pana sa treaca si Craciunul, si anul nou.

Am facut si bradul, ca sa fie treaba treaba. L-am facut de nerabdare, pe de-o parte, de bucurie, pe de alta. Sambata, cand ningea – departe de “ca in povesti”, dar de dragul povestirii mele sa zicem – ca in povesti, am fost sa cumparam brad, sa ne inghiontim foarte romantic cu alti crestini in cautare de chestii care se pun in brad, apoi am decorat sus-amintitul brad asa de frumos, ca nu pun nicio poza, sa ne bucuram doar noi de el. Asta a fost, de altfel, si toata maretia bradului nostru de 1,20: ca e al nostru, in casa noastra, decorat cum am vrut noi. A fost dragut si moale si cald si ca acasa.

M-am gandit la multe in weekend, ca sa treaca timpul. Bineinteles ca in weekend strategia a functionat, numai lunea nu merge. Si am si visat multe in aceste nopti, unele vise parand atat de reale, incat puteam sa jur cand m-am trezit ca asa a fost. Din pacate (? oare? nu m-am decis) nu e asa. Ceea ce imi confirma totusi anumite banuieli despre mine, regretele mele si oamenii mei.

Si maine e abia marti!…


2 Comments on “(Pe)trecerea timpului”

  1. 1 ipo said at 11:15 am on December 15th, 2009:

    Bucuresti, 15 Decembrie a.c., 11:15 am.

    E lasa ca ninge acum ca-n povesti!

    :)

  2. 2 sunkissed said at 11:19 am on December 15th, 2009:

    daaa :) ce frumos e!


Leave a Reply