Din seria “planurile de ianuarie ale pinguinului”

Posted: December 17th, 2009 | Author: | Filed under: Eu cu mine | Tags: , , , | No Comments »

Pentru ca azi m-am imbracat ca un pinguin, am inceput sa si gandesc ca unul. Imi inchipui ca pinguinii sunt niste creaturi serioase, care stiu ce vor de la viata si care au si un plan cincinal.

Planuri cincinale nu pot sa fac, cred ca a un defect genetic care nu-mi permite asta. Dar pot sa-mi fac niscaiva planuri pe o perioada limitata de timp, astfel incat sa nu le uit – sau sa nu ma fac ca le uit, ceea ce, din moment ce duce la neindeplinirea lor, e cam acelasi lucru.

Asa ca uite niste chestii pe care vreau – si trebuie – sa le fac:

- sa ma duc la sala – am gasit sala pe panga mine, frumoasa, ieftina, nu mai am nicio scuza.

- sa mananc mai sanatos – sau macar sa nu ma mai indop seara cu tot felul de chestii pline de alte chestii care stiu ca n-au ce cauta in organismul meu.

-sa-mi cumpar macar un sfert din cartile pe care vreau sa le cumpar.

-sa (ahaha, pardon, dar nici eu nu cred, inca, in acest plan) economisesc niste bani.

-sa achizitionez din timp chestii pentru februarie.

Cam astea-s chestiile concrete cu care o sa-mi ocup timpul, cel putin in luna ianuarie. Multe dintre ele inseamna ca o sa mananc iar pietre pana in februarie (cand, apropo de ultimul plan, am nu una, nu doua, nu trei, ci patru aniversari), dar hei, cineva trebuie sa le faca si acel cineva sunt eu.

Maine e vineri, in sfarsit. Ma simt fara vlaga si ma gandesc la multe chestii pe care nu le-am mai scris deloc. Cred ca e de la gheata. Imi vine sa ma rup de lume. Dar asta e alta discutie deja.Leave a Reply