Bucurie in zapada

Posted: December 20th, 2009 | Author: | Filed under: Despre natura lucrurilor | Tags: , , , , | No Comments »

Azi, pe un ger napraznic, am fost sa ma plimb in Cismigiu. Voiam sa vad bradul acela mare si plin de lumini si parcul, care se zice ca arata minunat asa impodobit si luminat.

Am plecat de acasa ca un grinch, spiritul Craciunului era deja dus cu pluta, eram amarata si, asa cum nu mai fusesem de mult,  demoralizata, simtindu-ma ca bufonul ala de la curtea regilor, imi mai lipsea doar palarioara cu clopotei si incaltamintea cu varf intors.

Si am ajuns, si… zapada scartaia sub cizme, lucea minunat in lumina felinarelor si mirosea a vin fiert si martipan – cred. Toata lumea radia de voie buna,de veselie, erau zambete peste tot, grupuri de prieteni care se plimbau prin zapada, indragostiti care se pupau sub vreun brad, oameni care dansau pe alei. Ma uitam dupa Fred Astaire la un moment dat.

Exact de asta am vrut sa merg in parc. Sa-mi sterg umbrele de pe fata si sa vad oameni fericiti. Numai ca nu-i imaginam ca chiar asa va fi. Nu credeam ca o sa simt atata caldura si veselie, si totul din cauza unui amarat de brad si a unor luminite puse prin copaci.

Cand inauntru e intuneric si frig, uneori renteaza sa iesi in parc, de mana cu cineva. Mosu’ nu mai pare asa de ireal.Leave a Reply