Azi mi-am dat demisia

Posted: February 1st, 2010 | Author: | Filed under: Eu cu mine | 10 Comments »

Ce sa fac si eu, luni, ca omul in februarie. Am zis ca e luni, ca e 1 – ce moment mai bun pentru a-ti da demisia?

Nu, nu am innebunit, stiu ca e criza si nu ma arunc cu capul inainte. Doar ca imi schimb jobul. Ca omul in februarie.

Sunt la prima demisie din viata mea si nu stiu ce sentimente sa incerc. Ar fi aiurea sa zic ca nu-mi pare bine, ca daca imi parea teribil de rau, nu mi-o mai dadeam. Pe de alta parte, nu stiu cum o sa fie dincolo, desi am o vaga idee, iar asta ma inspaimanta.

Dar omul, in februarie si nu numai, cat traieste invata. Nu e asa vorba aia? Nu stiu.

Cert e ca, oricat de frica mi-e de schimbare si bla-bla-bla, chiar simteam nevoia de schimbare, de aer proaspat. E ca atunci cand esti bolnav si iti revii si ai nevoie sa schimbi asternuturile, sa aerisesti, sa aduci flori proaspete si sa aprinzi un betisor parfumat. Asa si eu, cand ies din vagaunile mele sufletesti, simt nevoia de alb, curat, nou si proaspat. Nu stiu daca e cea mai buna idee, solutie sau ce-o fi, dar uneori dorinta de schimbare e atat de puternica, incat mai ca doare.

Si cel mai rau e cand doare si in somn, si intre visuri, si intre respiratii. Cel mai rau e cand, prin toata mini-agonia asta, simti ca-ti scapi printre degete. Nu reusesti sa te prinzi, doar sa injuri printre dinti.

Insa a trecut ianuarie. Chiar daca ninge, imi miroase a primavara si a nou.


10 Comments on “Azi mi-am dat demisia”

 1. 1 samuan said at 6:18 pm on February 1st, 2010:

  Asta pentru e e prima data cand iti dai demisia. Nu iti trebuie decat autosugestia ca esti la a 5-cea demisie sa zic si astfel sa te simti foarte increzatoare. Nu trebuie sa iti para rau chiar daca asta inseamna sa te desparti printre altele de prieteni sau oameni cu care te-ai obisnuit. Pan’ la urma la serviciu esti in plan profesional nu in plan personal ;) !!! Si trebuie sa privesti noul serviciu ca ocazie foarte buna de a iesi dintr-o lunga rutina .

 2. 2 Skandalouz said at 11:26 pm on February 1st, 2010:

  Mie mi-a iesit abia a 3-a oara :D Bafta!

 3. 3 yohanna said at 2:50 am on February 2nd, 2010:

  bafta si de la mine. multa, multa, multa!

 4. 4 sunkissed said at 9:44 am on February 2nd, 2010:

  samuan, de parut rau imi pare doar de niste oameni, dar pana la urma, asta e, trebuie sa merg inainte. plus ca da, chiar aveam nevoia sa ies din rutina.

  va multumesc de urari, sper sa fie bine! e fapt, daca nu credeam ca o sa fie bine, nu mai scriam postul asta :)

 5. 5 ipo said at 11:05 am on February 2nd, 2010:

  Normal ca o sa fie bine, iar daca n-o sa fie atat de bine pe cat ai sperat gasesti oricand alte variante, totul e sa ai rabdare si sa nu disperi. Criza-necriza, oamenii trebuie sa-si urmeze planurile. Joburile sunt facute pentru a fi schimbate, cred. :)

 6. 6 sunkissed said at 11:06 am on February 2nd, 2010:

  pai da, ca doar nu iesim la pensie de la fabrica :) sper! adica sper sa nu lucrez la fabrica :D

 7. 7 Joanne said at 12:40 pm on February 2nd, 2010:

  Hello! De cand am realizat impreuna un interviu:) te-am adaugat in feedreader si te citesc constant, asa ca am aflat ca ti-ai dat demisia! Ce sa spun, este un gest de curaj, mai ales acum in plina criza (desi faza cu criza a cam devenit cliseu pentru cei care nu au curajul sa-si asume consecintele unei decizii).Si eu imi doresc uneori sa ma pot arunca cu capul inainte cum s-ar zice, sa vad daca poate iesi ceva incredibil de bun!:) Oricum, necunoscutul ne sperie intotdeauna, asa ca tot ceea ce trebuie sa faci e sa ai incredere in tine. Multa bafta!

 8. 8 Ammelie said at 3:13 pm on February 2nd, 2010:

  Eu, acum 2 ani, mi-am dat demisia intr-un 3 sau 4 de ianuarie, ca venisem din concediu cu asa un elan de schimbat lumea (mea)!, ca n-am mai asteptat :P Atunci, toata lunea ianuarie am hibernat si in februarie mi-am gasit un nou job. Si mi-a fost bine. Ceea ce iti doresc si tie ;)

 9. 9 sunkissed said at 3:35 pm on February 2nd, 2010:

  m-a batut si pe mine gandul cand m-am intors din vacanta :)
  multumesc de urare

 10. 10 sunkissed said at 5:31 pm on February 2nd, 2010:

  Joanne, hey! nu stiu de ce erai in spam, am rezolvat :)
  da, si eu cred ca pt unii, angajati sau angajatori, criza a ajuns un pretext. eu iti urez sa-ti gasesti si tu motivatia sa schimbi ceva, orice, in bine :) multumesc de urari!


Leave a Reply